Pálinkánkhoz jellemzően a mezőtúri birs fajtát dolgozzuk fel, mellyel az elmúlt években jelentős szakmai elismeréseket szereztünk (Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny aranyérem: 2021, 2022, 2023; ezüstérem: 2024). E fajta gyümölcsének nedvességtartalma a többi birsfajtához képest nagyobb, de még így is, kihozatal szempontjából nem a legelőkelőbb helyet foglalja el.
Citrusfélékre és a fás jegyekre egyaránt emlékeztető intenzív, fűszeres illat jellemzi, melyet szájban hosszú, izgalmas íz követ. Íz- és illatélménye fenséges pálinkává emeli. A birs pálinkák kóstolásakor alapvetően eltérő karakterű termékekkel találkozhatunk: néhány inkább kompótra , befőttre, birsalmasajtra emlékeztető, míg mások citrusok héját idéző fanyar ízvilágot idéznek, de természetesen előfordulnak a két jellemzőt házasító párlatok is, ide tartozik a Zsoldos birspálinkája is. Nemes íz- és illatjegyeit az utolsó cseppek elfogyasztását követően is még hosszan élvezhetjük poharunkban.
A gyümölcs érdekessége, hogy a viaszos héján található egy természetes bolyhos védőréteg, mely, ha bekerül a cefrébe, a végeredmény a kapszaicinéhoz hasonló csípős érzetet kelt a szájban.
Pálinkánkhoz jellemzően a mezőtúri birs fajtát dolgozzuk fel, mellyel az elmúlt években jelentős szakmai elismeréseket szereztünk (Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny aranyérem: 2021, 2022, 2023; ezüstérem: 2024). E fajta gyümölcsének nedvességtartalma a többi birsfajtához képest nagyobb, de még így is, kihozatal szempontjából nem a legelőkelőbb helyet foglalja el.
Citrusfélékre és a fás jegyekre egyaránt emlékeztető intenzív, fűszeres illat jellemzi, melyet szájban hosszú, izgalmas íz követ. Íz- és illatélménye fenséges pálinkává emeli. A birs pálinkák kóstolásakor alapvetően eltérő karakterű termékekkel találkozhatunk: néhány inkább kompótra , befőttre, birsalmasajtra emlékeztető, míg mások citrusok héját idéző fanyar ízvilágot idéznek, de természetesen előfordulnak a két jellemzőt házasító párlatok is, ide tartozik a Zsoldos birspálinkája is. Nemes íz- és illatjegyeit az utolsó cseppek elfogyasztását követően is még hosszan élvezhetjük poharunkban.
A gyümölcs érdekessége, hogy a viaszos héján található egy természetes bolyhos védőréteg, mely, ha bekerül a cefrébe, a végeredmény a kapszaicinéhoz hasonló csípős érzetet kelt a szájban.
FIGYELEM!A KOSARADBA TETT TERMÉKEK
AUTOMATIKUSAN MEGRENDELÉSRE KERÜLNEK
A VÁSÁRLÁSI IDŐSZAK VÉGÉN, AZAZ SZERDA
ÉJFÉLKOR! A RENDELÉS LEADÁSÁHOZ NINCS SZÜKSÉG A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSÉRE!
RENDELÉS ÁTVÉTELE: PÉNTEK 15-18 ÓRA, KÁPOLNA UTCA 22.