Mások ezeket rendelték
Átvétel: 2025-01-17
Rendelhető 2025-01-15-ig
Batáta szirom (kókuszzsír) 90g
Kistermelői natur batáta szirom Nettó tömeg: 90g Készresütött, natur, kókuszzsírban készült. Igazi szeletelt lila, fehér, narancssárga édesburgonyából. Nem tartalmaz ízfokozót, nincs semmilyen adalék. Ajánlom fogyasztani magában vagy lecsós,lecsós-chilis,ajváros, padlizsános,rozmaringos, habanerós, carolina reaperes batáta pástétomjaimmal. Utólag sózni, ízesíteni lehet. Minőségét megőrzi (nap,hó,év): jelzéssel, minimum 30 nap szavatossággal szállítva. Szobahőmérsékleten visszazárt dobozban tartandó. Összetevők: batáta, kókuszzsír. Csomagolása szelektíven gyűjthető, otthon többször is használható.
Fonott kalács (500g) (kovászos)
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes fonott kalács. Máglya rakás recept, avagy hogyan csináljak a finom kalácsból íz orgiát /Elnézést az elfogultságért, ez a kedvencem :) / Hozzávalók /Világbajnok Borbás Marcsi recept/: Az alaphoz: 6 db kifli (Kaláccsal klasszisokkal jobb) 6-8 ek vörösbarack-lekvár (sima is jó természetesen) 4 ek darált dió 4 tojássárgája 2 dkg porcukor Az öntözéshez: 2,5 dl zsíros tej 2,5 dl tejszín 1 citrom lereszelt héja 1 narancs lereszelt héja Az almához: 40 dkg kemény húsú alma 2 ek barna nádcukor 2 dkg vaj 1 kk őrölt fahéj A fehérjehabhoz: 4 tojásfehérje 4 ek kristálycukor plusz 2 ek baracklekvár Részletesebben itt olvasható: https://egy.hu/gasztro/klasszikus-maglyarakas-109303# Összetevők, allergének: cukor, tej, glutén, tojás és ezen túl még citromhéj, só, kovász és vanília paszta. /Tej és cukor mentesen is meg tudom csinálni a kalácsot, de ezt csak egy minimális rendelési mennyiség felett, külön egyeztetve tudom megcsinálni./
Petra kenyér (750g) (kovászos)
Hosszú, vadkovászos eljárással készült fehér kenyér, amit egy kevés burgonya püré tesz még puhábbá a ropogós felszín alatt. Mivel semmilyen adalékanyagot nem használok, így zöldségekkel igyekszem elérni a legfinomabb kenyér szerkezetet, ami ez esetben a burgonya/ batáta, de ez ízében és textúrájában sem markánsan észrevehető. Összetevők: Búzaliszt, víz, só, édesburgonya püré, kovász