A brokkoli (Brassica oleracea convar. botrytis var. italica) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Közeli rokonai közé tartozik a karfiol, a fejes káposzta, a bimbós kel és a karalábé. A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint (pro-A), folsavat (B9) és aszkorbinsavat (C), de jelentős a tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), kalcium, és vastartalma is. Fontos szerepe van a rákmegelőző étrendben. A brokkolit már a rómaiak is ismerték és termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is. Már az idősebb Caius Plinius Secundus megemlékezik egy hasonló növényről. Ez nagyon hasonlított a ma is ismert brokkolihoz. Ez is bizonyítja, hogy Itália területén termesztették és fogyasztották ezt a zöldséget, a római korban. A brokkoli neve megemlítésre került Apicius[1] szakácskönyvében is. Majd az 1560-as években találunk rá utalást Franciaországban. Ebben az időben Angliában még teljesen ismeretlen, mint termesztett növény. A 19. században az olasz bevándorlók vitték be Amerikába, de a növény csak az 1920-as években vált igen népszerűvé. Magyarországon, bár már régóta ismert zöldségnövény, nagyobb mértékben csak az utóbbi 20 évben terjedt el, a brokkolit immár sokféleképpen használják a háztartásokban. Kuktafazékban készítve megóvhatjuk a benne lévő vitaminokat, és mélyhűtésre is alkalmas. Nem csak rózsája, hanem szára is ehető. A végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.



A zöld lencse csírája élettani szempontból rendkívül jó minőségű fehérjeforrás. Jelentős keményítőtartalma cukrokká alakul a csírázás folyamán, így a búzacsírához hasonlóan édeskés, bár természetesen íze a lencsére emlékeztet. Sok foszfort és káliumot tartalmaz, valamint többféle B-vitamint. magas B-vitamin tartalom magas kálium- és foszfortartalom magas fehérjetartalom


A zöld mix mikrozöld kelfélékből és brokkoliból áll, íze lágy salátaíz. Bio alapanyagokkal dolgozunk, és vegyszermentes termesztési eljárást alkalmazunk!





A klasszikus szendviszkrém egy csokor friss zöldfűszerrel bolondítva. Tejföllel vagy mascarponéval keverve még finomabb. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes. vegán termék Összetevők; padlizsán, hagyma, bazsalikom, petrezselyem, fokhagyma, só, olívaolaj Csípősségmentes Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható





A bazsalikom, a pertrezselyem, a pritaminpaprika és a laskagomba megbolondítva kis citrusos ízvilággal. Illata és íze is rendkívül intenzív és tavaszias. Vega, Vegán, Gluténmentes. Magas fehérje és magas élelmi rost tartalma alkalmassá teszi diétás étrend beillesztésébe. Fontos kiemelni, hogy a termék pálmazsír hozzáadása nélkül készül. Naptól és fagytól védett száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve tárolandó. Összetevők:Laskagomba, hidegen préselt napraforgó étolaj, vöröshagyma, víz, pritamin paprika. 2%-nál kisebb mennyiségű összetevők: kukorica keményítő, őrölt lenmag, só, petrezselyem levél, bazsalikom levél, citromlé, fűszerek, aszkorbinsav.