VRANJA Érési idő: október eleje Gyümölcs jellemzői: nagy vagy nagyon nagy (400-1200g), szép élénksárga, szabálytalan körte alakú, gyenge évjáratban hozhat alma alakú termést is, húsa világossárga, édes, nagyon jó birsalma ízű, héja kemény, vastag és erősen gyapjas, kiváló befőtt, lekvár készíthető belőle Termőképesség: erős növekedésű, rendszeresen és bőven terem, a megfelelő minőségű termés érdekében jó körülmények szükségesek Porzása: más fajtákkal →Angersi, Leskováci, Konstantinápolyi
WOJTEK Érési idő: május végétől/június elejétől Gyümölcs jellemzői: sötétkék, világos, viaszos bevonatú, kancsó alakú bogyók, húsa bíbor színű, lédús, édes-savanyú ízű, nagyon aromás, magas pektintartalmú, magas antioxidáns-és vitamintartalma van, alkalmas friss fogyasztásra, lekvár, ivólé készítésére Termőképesség: 1,5 m magasra növő lombhullató cserje, akár az első év után termőre fordul, termőképessége 3-5 kg/bokor, az érett termések lepotyoghatnak, fagytűrő, önmeddő, pollenadója ’Jolanta’, jó porzópár a ’Wojtek’ és ’Zojka’ fajtának, az ideális beporzás érdekében több fajtát érdemes ültetni egy helyre
Zakuszk - Terézi kertjéből Vegyszer mentes gazdaságban termelt zölségekből készült saját recepttúra alapján. Összetétele: paradicsom, kápiapaprika, padlizsán, hagyma, fokhagyma, bors, só, oliva olaj. Íze selymes, enyhén rusztikus és kellemes. Kiváló szendvicskérmként, feltétnek, mártogatósnak és pizza alapszósznak is kiváló.




Sültpaprika, sült padlizsán és fűszerek teszik oly finommá ezt az erdélyi recept alapján készült, kenyérre kenhető kencét. Összetevők: paradicsom, paprika, padlizsán, hagyma, napraforgóolaj, só, bors, babérlevél




Sültpaprika, sült padlizsán és fűszerek teszik oly finommá ezt az erdélyi recept alapján készült, kenyérre kenhető kencét. Összetevők: paradicsom, paprika, padlizsán, hagyma, napraforgóolaj, só, bors, babérlevél
A szerda 6 óra után leadott rendeléseket sajnos nem biztos hogy maradéktalanul tudom teljesíteni mindig, mert ekkorra már adott a beetetett kovász mennyisége. Lassú, vadkovászolt, édes csokis és vaníliás kalács tészta kesze kusza találkozása. Összetevők: cukor, tej, búzaliszt, tojás, bio citrom- és narancshéj, só, kovász, vanília, kakaópor (22%-os), vaj, sütő rum, méz.
ZITAVIA* Érési idő: késői, július elejétől július közepéig/végéig Gyümölcs jellemzői: fürtje nagyon hosszú, nagyméretű (0,7 g), lazán álló bogyók, fürtkocsánya hosszú, sárgásfehér színű, héja vékony, kellemes ízű, enyhén aromás, friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra és mélyhűtésre is alkalmas Termőképesség: erős növekedésű, feltörekvő bokoralkatú, kb. 1-1,5 m magas, kissé szétterül, jó termőképességű (5-6 kg/bokor), rendszeresen terem, kézi és gépi betakarításra is alkalmas, a szállítást is jól tűri



A zöld lencse csírája élettani szempontból rendkívül jó minőségű fehérjeforrás. Jelentős keményítőtartalma cukrokká alakul a csírázás folyamán, így a búzacsírához hasonlóan édeskés, bár természetesen íze a lencsére emlékeztet. Sok foszfort és káliumot tartalmaz, valamint többféle B-vitamint. magas B-vitamin tartalom magas kálium- és foszfortartalom magas fehérjetartalom





A klasszikus szendviszkrém egy csokor friss zöldfűszerrel bolondítva. Tejföllel vagy mascarponéval keverve még finomabb. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert és cukrot. Glutén és laktóz mentes. vegán termék Összetevők; padlizsán, hagyma, bazsalikom, petrezselyem, fokhagyma, só, olívaolaj Csípősségmentes Felbontás után kb 7 napig hűtve tárolható





A bazsalikom, a pertrezselyem, a pritaminpaprika és a laskagomba megbolondítva kis citrusos ízvilággal. Illata és íze is rendkívül intenzív és tavaszias. Vega, Vegán, Gluténmentes. Magas fehérje és magas élelmi rost tartalma alkalmassá teszi diétás étrend beillesztésébe. Fontos kiemelni, hogy a termék pálmazsír hozzáadása nélkül készül. Naptól és fagytól védett száraz, hűvös helyen. Felbontás után hűtve tárolandó. Összetevők:Laskagomba, hidegen préselt napraforgó étolaj, vöröshagyma, víz, pritamin paprika. 2%-nál kisebb mennyiségű összetevők: kukorica keményítő, őrölt lenmag, só, petrezselyem levél, bazsalikom levél, citromlé, fűszerek, aszkorbinsav.