BLUECROP Érési idő: július közepétől-augusztus végéig Gyümölcs jellemzői: kék színű, nagyméretű, lapított gömb alakú, héja hamvas, leve sötét bíborszínű, kellemesen édes-savanykás ízű. Friss fogyasztásra és konzervipari célokra is alkalmas Termőképesség: az egyik fő fajta, kicsit később fordul termőre, megbízhatóan, bőven terem, termés mennyisége kb. 2 kg/bokor, a bogyók túléretten sem peregnek, középerős növekedésű, 1,5-1,8 m magas bokor
BLUEJAY Érési idő: július végétől-szeptember elejéig Gyümölcs jellemzői: kék színű, nagyméretű, lapított gömb alakú, kellemes ízű, hamvas, íze édes-savanykás, enyhén fűszeres Termőképesség: középerős növekedésű, felfelé törő ágrendszerű, 2-3m magas bokor, elhúzódó az érése, részben öntermékeny, de javasolt más fajtával együtt telepíteni
A bodza bogyókat préseljük, a levet sprahelten kevergetve sűrítjük, félidőben hozzátesszük a reszelt birsalmát, majd készre főzzük.Darabos állagú. A bodza már a superfoodok közé sorolt alapanyag,nagyon magas flavonoid, vas és C vitamin tartalommal rendelkezink. A mai kutatások alapján nagyon erős virusölő hatóanyag található benne. Az általunk termelt bodza tanúsított bio! Kisérletező kedvőeknek javaslom Zserbóba tölteni, 1 réteg meggy lekvár 1 réteg bodza szilva-rendkivül különleges ízvilág, de hagyományosan fonott kaláccsal is kiváló!
A bodza bogyókat préseljük, a levet sprahelten kevergetve sűrítjük, félidőben hozzátesszük a darabolt szilvát, majd készre főzzük.Darabos állagú. A bodza már a superfoodok közé sorolt alapanyag,nagyon magas flavonoid, vas és C vitamin tartalommal rendelkezink. A mai kutatások alapján nagyon erős virusölő hatóanyag található benne. Az általunk termelt bodza tanúsított bio! Kisérletező kedvőeknek javaslom Zserbóba tölteni, 1 réteg meggy lekvár 1 réteg bodza szilva-rendkivül különleges ízvilág, de hagyományosan fonott kaláccsal is kiváló!
Legértékesebb szörpünk, hiszen a préselt bio bodzalevet csak 80C hőmérsékletig melegítjük, így minden érték benne marad. 2018-ban Nemzeti szörpversenyen aranyérmet és különdíjjat kaptunk a szörpünkre. Inyenceknek való ízvilág, nagyon karakteres, javaslom őt is fele szóda-fele vízzel hígítani és sok narancsot beledarabolni. Gyerekeknek töményen, vaspótlásra is kiváló!
Mindenki legnagyobb kedvence, bio alapanyagból készül, hideg erjesztéses technikával. A hevítés során 80C maximális hőmérsékletig melegítjük, majd üvegbe kerül, így minden fontos hatóanyag, beltartalom benne marad. Minden szörpnél a legjobb ízhatás akor érhető el, ha fele-fele arányban hígitjuk, szódával és vízzel, frisen darabolt citrom karikával.
BOLLWILLERI CSODA Érési idő: szeptember közepe Gyümölcs jellemzői: nagy (20 mm hosszú, 18 mm széles), világosbarna, kúp alakú, kupacsa kissé hosszabb, mint a makk és kétszeresen, mélyen hasogatott, magbélaránya 50%, héja kemény (1,7 mm vastag), erős, durva rostú, nehezen húzható le a magról. Termőképesség: korán termőre fordul, termőképessége jó, termését nagyrészt egyesével és kettesével hozza, porzása más fajtákkal → Cosford K.2
Friss, fölözetlen tehén tejből készült gomolya sajt. Különböző fűszerekkel ìzesítjük a sajtokat. A borban érlelt diós gomolya sajtunk három napig fürdik száraz vörös borban, majd szikkasztás után csomagoljuk. Vákuum csomagolásban hetekig megőrzi frisseségét. 25-30 dkg-os kiszerelésben kapható. Az ára súlymérés után változhat! A sajtok elkészítéséhez és megfelelő textúra kialakulásához idő kell. Kérlek, ha lehet, szombat reggelig jellezétek a gomolya sajtok vásárlását, így finomabb, érettebb sajtot tudunk csomagolni nektek! Köszönjük!
Friss, fölözetlen tehén tejből készült gomolya sajt. Különböző fűszerekkel ìzesítjük a sajtokat. A borban érlelt diós gomolya sajtunk három napig fürdik száraz vörös borban, majd szikkasztás után csomagoljuk. Vákuum csomagolásban hetekig megőrzi frisseségét. 25-30 dkg-os kiszerelésben kapható. Az ára súlymérés után változhat! A sajtok elkészítéséhez és megfelelő textúra kialakulásához idő kell. Kérlek, ha lehet, szombat reggelig jellezétek a gomolya sajtok vásárlását, így finomabb, érettebb sajtot tudunk csomagolni nektek! Köszönjük!
Bőtermő nagy Érési idő: szeptember vége-október eleje Gyümölcs jellemzői: nagy méretű, jellegzetesen négyszögletes alakú, középbarna színű. Magbélaránya 51%, kellemes ízű, héja csíkozott, pajzsa lapos, mélyen hasogatott kupacsa kicsit hosszabb, mint a makk. Termőképesség: korán termőre fordul, kiemelkedően bőtermő, rendszeresen terem. Kiváló étkezési fajta. Porzása más fajtákkal történik ('Cosford')
Kérek mindenkit, hogy a KOSARÁBA TETT TERMÉKEKET HÉTFŐ ÉJFÉL UTÁN LEHETŐSÉG SZERINT MÁR NE TÖRÖLJE, mert az áru összekészítése a rendelőfelületen lévő többi terméktől eltérően már kedden megtörténik, így a kosárba tett termék mindenféleképpen leszállításra kerül. A törölt termékek így a bevásárlóközösség kasszáját terhelik. Köszönöm szépen a megértést!
Buckingham Érési idő: július közepétől szeptember végéig Gyümölcs jellemzői: éretten sötétbordó-piros, hosszúkás, kb. 4 cm hosszú, kemény húsú, lédús, ízletes, a világosabb színűek savanykásak, friss fogyasztásra, lekvár, ivólé készítésére is alkalmas, flavonoidokban gazdag Termőképesség: tüskétlen, hajtásai 1,5-2 m hosszúak, támrendszer mellett javasolt termeszteni, 2-2,5 m magasra nő, erőteljes növekedésű, házi kertekbe javasolt, különleges igényeket kielégítő fajta