Csípős fűszeres ízű. Természetes antibiotikum, nyákoldó, értágító hatású, gyorsítja a vérkeringést. Vitamintartralma A, B1, és B6 vitamin. Ásványi anyagok közül kálium, vas, foszfor, folsav található benne.
Antibiotikus és méregtelenítő hatású, gyógyírt jelent a gyulladásokra, fekélyekre. Daganatgátló, csökkenti a koleszterinszintet, növeli a szervezet ellenálló képességét.
Antibiotikus és méregtelenítő hatású, gyógyírt jelent a gyulladásokra, fekélyekre. Daganatgátló, csökkenti a koleszterinszintet, növeli a szervezet ellenálló képességét.
VRANJA Érési idő: október eleje Gyümölcs jellemzői: nagy vagy nagyon nagy (400-1200g), szép élénksárga, szabálytalan körte alakú, gyenge évjáratban hozhat alma alakú termést is, húsa világossárga, édes, nagyon jó birsalma ízű, héja kemény, vastag és erősen gyapjas, kiváló befőtt, lekvár készíthető belőle Termőképesség: erős növekedésű, rendszeresen és bőven terem, a megfelelő minőségű termés érdekében jó körülmények szükségesek Porzása: más fajtákkal →Angersi, Leskováci, Konstantinápolyi
WOJTEK Érési idő: május végétől/június elejétől Gyümölcs jellemzői: sötétkék, világos, viaszos bevonatú, kancsó alakú bogyók, húsa bíbor színű, lédús, édes-savanyú ízű, nagyon aromás, magas pektintartalmú, magas antioxidáns-és vitamintartalma van, alkalmas friss fogyasztásra, lekvár, ivólé készítésére Termőképesség: 1,5 m magasra növő lombhullató cserje, akár az első év után termőre fordul, termőképessége 3-5 kg/bokor, az érett termések lepotyoghatnak, fagytűrő, önmeddő, pollenadója ’Jolanta’, jó porzópár a ’Wojtek’ és ’Zojka’ fajtának, az ideális beporzás érdekében több fajtát érdemes ültetni egy helyre
ZITAVIA* Érési idő: késői, július elejétől július közepéig/végéig Gyümölcs jellemzői: fürtje nagyon hosszú, nagyméretű (0,7 g), lazán álló bogyók, fürtkocsánya hosszú, sárgásfehér színű, héja vékony, kellemes ízű, enyhén aromás, friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra és mélyhűtésre is alkalmas Termőképesség: erős növekedésű, feltörekvő bokoralkatú, kb. 1-1,5 m magas, kissé szétterül, jó termőképességű (5-6 kg/bokor), rendszeresen terem, kézi és gépi betakarításra is alkalmas, a szállítást is jól tűri
Csak almát tartalmaz, hozzáadott cukor és tartósítószer nélkül készül. A gyümölcsöt én magam szeletelem és csomagolom.
A zöld lencse csírája élettani szempontból rendkívül jó minőségű fehérjeforrás. Jelentős keményítőtartalma cukrokká alakul a csírázás folyamán, így a búzacsírához hasonlóan édeskés, bár természetesen íze a lencsére emlékeztet. Sok foszfort és káliumot tartalmaz, valamint többféle B-vitamint. magas B-vitamin tartalom magas kálium- és foszfortartalom magas fehérjetartalom
A spárga termesztése kb. 3000 éves múltra tekint vissza. Gyógyhatásai miatt figyeltek fel rá már azokban az időkben! Mára az egyik legértékesebb zöldségünk. A zöldségek királynője elnevezéssel méltán illetik. Zsenge hajtását, az ún. sípokat fogyasztjuk. Ásványianyag tartalma (kálium, kálcium, vas, foszfor, cink) és magas emészthető rosttartalma miatt, valamint a benne rejlő C, E, B1, B2, B6 vitaminok miatt ajánljuk mindenkinek. Gazdaságunkban termésnövelő anyagok nélkül termeljük, bátran ajánljuk, nekünk az íz a fontos nem a mennyiség.
Sertés grillkolbász A csomagok kb. 1 kg-osak, de a végleges ár súlymérés után lesz pontos. Az 1kg-os csomagban kb. 3-4 pár kolbászka található.