A parenyica sajt egy gyúrt sajt. Ennél a sajtnál először csinálunk egy alap sajtot, amit szobahőmérsékleten pontosan 5.2 pH-ig savanyítunk. Ekkor tudjuk a legszebben nyújtani és formázni a sajtot. Kinyújtjuk a parenyica sajtot, majd megtöltjük az általunk készített körözöttel vagy sajtkrémmel. A sonkával vagy kolbásszal töltött parenyicákhoz a hentes árut egy családi gazdaságból hozzuk. A szilva lekváros ordakrémmel töltött parenyica egy igen különleges ízvilágot hoz el nekünk. Ezzel töltjük meg a parenyica alapot majd tekerjük fel. Hozzávetőlegesen 200gramm egy darab parenyica. Az ár a súlyméres után változhat!
A parenyica sajt egy gyúrt sajt. Ennél a sajtnál először csinálunk egy alap sajtot, amit szobahőmérsékleten pontosan 5.2 pH-ig savanyítunk. Ekkor tudjuk a legszebben nyújtani és formázni a sajtot. Kinyújtjuk a parenyica sajtot, majd megtöltjük az általunk készített körözöttel vagy sajtkrémmel. A sonkával vagy kolbásszal töltött parenyicákhoz a hentes árut egy családi gazdaságból hozzuk. A szilva lekváros ordakrémmel töltött parenyica egy igen különleges ízvilágot hoz el nekünk. Ezzel töltjük meg a parenyica alapot majd tekerjük fel. Hozzávetőlegesen 200gramm egy darab parenyica. Az ár a súlyméres után változhat!
TOMURI (PORZÓ) Nem hoz termést, porzós kiwi fajta, akár 10 m magasra is megnő, vesszői vöröses színűek, a levelek és a vesszők is enyhén szőrösek. Nélkülözhetetlen a termős példányok megporzására, 5-10 növényt képes beporozni. Széltől védett, meleg, napos helyet kedveli. A fiatal növények fagyérzékenyek, télire érdemes betakarni a tövét. Kúszónövény, támrendszert igényel.
TOPHIT® Érési idő: szeptember eleje Gyümölcs jellemzői: igen nagy (50-60 g, 38-45 mm), héja hamvas kék színű, hosszúkás tojásdad alakú, húsa világossárga, kemény, lédús, magvaváló, kiváló ízű. Sütésre, lekvárnak is alkalmas. Szállítást jól tűri. Termőképesség: középerős növekedésű, erős tengelydominancia jellemzi, jól alakítható a korona, rendszeresen és bőven terem, érdemes gyümölcsritkítást végezni, szilvahimlő vírusra toleráns, monilínia és rozsda kevésbé károsítja Porzása: részben öntermékeny
Nagyon sokan vártátok már, mostantól 500 grammos kiszerelésben kapható bőrös vagy bőr nélküli tepertő. A töpörtyű vagy tepertő, pörcögő az étkezési célra felhasználható sertés zsírszalonnájának feldolgozása során – a szobahőmérsékleten kenhető, szilárd halmazállapotú zsír mellett – melléktermékként keletkezik. A tepertő az egyenletes kockákra vágott szalonna kiolvasztott, összesült (töppedt) darabja. A tepertő a sütést követően is még sok zsiradékot tartalmaz.
Trappista jellegű érlelt sajt Jersey tehéntejből készítve. Kézműves termék. Előfordulhat, hogy a termék súlya változó. Összetétel: 100% jersey tehéntej, tejoltó, kultúra, só. Tartósítószert nem tartalmaz.
TRITON* Érési idő: július elején érik Gyümölcs jellemzői: fürtje hosszú, bogyói nagyok (1 g), feketék, gömbölyűek, lazán állnak a fürtben, héjuk fényes, vékony, húsuk kemény, lédús, kellemes ízű, harmonikusan édes-savanykás, jellegzetes aromájú, nem hajlamos a pergésre, friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra és mélyhűtésre is alkalmas Termőképesség: közepesen erős növekedésű, 1,2-1,5 m magas, felfelé törő alkatú, rendszeresen és bőven terem, részben öntermékeny, terméshozama 2 kg/bokor, pollenadói ’Aranka’, ’Fertődi 1’, ’Titania’
A túrónk a hagyományos módon készítjük. Kultúra segítségével megaltatjuk a tejet, majd alacsony hőfokon kifőzzük a túrót. Az alvadékot hagyjuk kicsöpögni. Nem mossuk ki a savót a túróból.
Jersey tehéntejből hagyományos altatással készített túró. Összetevők: Jersey tehéntej Tartósítószert nem tartalmaz.