"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Kíméletes eljárásal készült, hozzáadott cukor és adalékanyagmentes, természetes natúr aszaltgyümölcs. Pálmalevél tálcán.
A vegyes virágméz az egyik legkedveltebb mézünk. Az íze, színe nagyon sokféle lehet, mivel számtalan fajta mezei virágról, gyógynövényről gyűjtik a méhek, emiatt beltartalmilag is kiváló méznek számít. Mindenhol az ott honos virágok határozzák meg a vegyes virágméz jellegét. A mi mézünk színe aranysárgás, közepesen sötét. Íze harmonikus, " gyümölcsös". A vegyes virágméz sokféle szénhidrátot, szerves savat, illóolajakat, flavonoidokat tartalmaz. Magas az ásványi anyag és nyomelem tartalma. Immunerősítő, jól alkalmazható meghűlések, a torok, a gége és a szájüreg gyulladásainak megelőzésére, kezelésére. Sebgyógyító, nyugtató, roboráló hatású. Kristályosodásra hajlamos, de ez a minőségét nem befolyásolja. 40 fokos vízfürdőbe állítva folyékonyságát visszanyeri. Fogyasztása minden formában ajánlott. Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal, palacsintába, süteményekbe, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.
A vegyes virágméz az egyik legkedveltebb mézünk. Az íze, színe nagyon sokféle lehet, mivel számtalan fajta mezei virágról, gyógynövényről gyűjtik a méhek, emiatt beltartalmilag is kiváló méznek számít. Mindenhol az ott honos virágok határozzák meg a vegyes virágméz jellegét. A mi mézünk színe aranysárgás, közepesen sötét. Íze harmonikus, " gyümölcsös". A vegyes virágméz sokféle szénhidrátot, szerves savat illóolajakat, flavonoidokat tartalmaz. Magas az ásványi anyag és nyomelem tartalma. Immunerősítő, jól alkalmazható meghűlések, a torok, a gége és a szájüreg gyulladásainak megelőzésére, kezelésére. Sebgyógyító, nyugtató, roboráló hatású. Kristályosodásra hajlamos, de ez a minőségét nem befolyásolja. 40 fokos vízfürdőbe állítva folyékonyságát visszanyeri. Fogyasztása minden formában ajánlott. Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal, palacsintába, süteményekbe, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.
Vékonyabb , kisebb mèretű sárga èdesburgonyák 3 kg os kiszerelèsben.
VIKING Érési idő: augusztus eleje Gyümölcs jellemzői: középnagy, fényes fekete bogyók, héjuk hamvas, átmérőjük 7-8 mm, a vesszők végén fürtökben csüng. Húsa savanykás, fanyar ízvilágú, alig színeződik. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas Magas antioxidáns és C-vitamin tartalma van. Termőképesség: 2. évtől rendszeresen és bőven terem, öntermékeny, kb. 1,5-2,5 m magasra növő bokor, fehér virágait áprilisban hozza, öntermékeny. Fénykedvelő, semleges vagy savanyú kémhatású talajt kedvel, öntözést igényel
80-as kiőrlésű Varga Frigyes királybúzája® világos királybúzaliszt A királybúza egy ősbúza keresztezés, mely mögött a nemesítői-fejlesztői cél nem volt más, mint a tönköly megszelídítése, fogyaszthatóbbá tétele ⇒ a tönköly kedvezőbb élettani hatásainak keresztezése a felhasználóbarátabb, jobb sütési tulajdonságokkal bíró más, szintén erős búzatípusokkal. általános minőségi jellemzők: fehérjetartalom 14 - 18%; nedves sikér 30 - 38%; terülés 1,5 - 3,5 mm/ó; esésszám 300 - 450 mp formatartó tulajdonságokat kapott, eltérő a fehérjeszerkezete színe sárgás (durumhoz hasonló) közelebb áll a hazai konyha kívánalmaihoz, ízléshez konkrétan egyedi, jellegzetes íze van a királybúzalisztnek önmagában is univerzális; más lisztek, vagy extra sikér stb hozzáadása nélkül is felhasználható mindenre (száraztésztára is) - esetleg kisebb tesztelés, próba szükséges míg az ember kitapasztalja, hogy adott recept egyes hozzávalóiból mi lesz az ideális mennyiség A nemesítő indikatív alapreceptje sima kenyérhez: 1000g királybúzaliszt 650ml víz 12g só 15g élesztő (igen, bármilyen meglepő is lehet, ha megfelelő az élesztő akkor ennyi is elég, szépen meg fog kelni vele a tészta)