A tejföl nálunk teljes tejből készül. Kultúrát adunk a tejhez, majd egy napig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megaludjon. Egy éjszakát hűtőbe rakjuk, hogy karakteresebb ízt eléjük, ezután pedig hagyjuk egy pelenka anyagba a savót kicsöpögni. Ha ez is kész krémesre keverjük és már ehetjük is.
A feltüntetett ár a termék ára. A csomagolás vagyis az üveg ajándék hozzá. Ha szükséged van rá megtartod ha nincs szükséged rá és visszahozod nekünk azt megköszönjük.
Prémium minőségű pasztörizalt teljes tehén tejböl készül a KRÉMSAJTUNK, egyedi recept alapján, kiváló krémes tejszines állagal rendelklezik ezaltál igazi ínyecségség, egy tápláló egészséges reggeli elképzelhetetlen nélküle.
Nem véletlen téli varázs az elnevezése, hiszen a birsalma szirupba beletettük a tél összes fűszerét (fahéj, kardamon, csillagánizs, narancs, gyömbér) Kiváló forralt borba, teába, de hidegen borral vegyítve martiniként is fogyasztható! 4l borhoz ajánlott egy egész üveg!
Az alakor vagy egyszemű búza (Triticum monococcum) egy diploid faj, az egyik legkorábbi, emberek által termesztett búza. Az alakorból kiváló minőségű liszt készíthető, amely sárgás színezetű. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma igen magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. Ideális gabona a modern „reformkonyhához”. Az alakor liszttel készített étel könnyen emészthető. Erdélyben ősi lepényféléket, pogácsát és kenyeret sütnek belőle; az így sütött kenyér íze a Svájcban divatos „dióskenyérre” hasonlít. Sok helyen azonban inkább rizshez hasonlóan főzik, vagy kását készítenek belőle, mivel kenyérkészítésre kevéssé alkalmas.
Bánkúti búzát, ami negyedszázadon át a legjobb volt hazánkban, s amit még 1960-ban is a vetésterület 65%-án termesztettek. A nemesítője Baross László volt, aki 1906-ban kezdett nemesíteni Bánkúton, a nevéhez fűződő B-1201 fajta pedig 1933-ban a kanadai Regina városában tartott búza világkiállításon I. díjat nyert. Utóbbinak 1970-től szűnt meg hazai termesztése, amikor a kombájnozásnál már nehézséget jelentett a magasra nőtt és elhajló kalászosok betakarítása.
. Én egy teljes őrlésű kenyér vagyok tönköly korpával és édesburgonyával. kb. 35-40g rostot tartalmazok 100gra vetített tömegemben és puha vagyok, meg finom attól mert teljesőrlésű kenyérre hajazok. Vegán szendvics reci: natúr hummusz egy kis curry fűszerrel ás graham masalaval felturbózva Vega hambi pogácsa +lenmag és napraforgómag és egy kevés édesburgonya püré (a hambi bucinál olvasható) majonéz saláta paradicsom párolt lilakáposzta /Ha összeállítottam akkor serpenyőben, vajon vagy zsíron, vagy vegán opciókén margarinon vagy oliva olajon aranybarnára pirítom a szendvics mindkét oldalát/ Összetevők: liszt bl80, liszt tk220, só, kovász, víz, édesburi, tönkölykorpa, *napraforgómag néha
A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. A rozs sikértartalma jóval kisebb a búzáénál, ezért a rozsliszttel, rozslisztből készült kenyér tömörebb és sötétebb a tisztán búzalisztből készülteknél.
A közönséges búzához képest a tönkölybúza (pl. TBL 70; TBL 300) fehérjetartalma hatszor magasabb. Az emberi szervezet számára sokkal jobban hasznosítható fehérjéket tartalmaz, aminosav-összetétele kiváló. A tönköly értékeit tovább növeli a közönséges búzához viszonyított magas ásványianyag-tartalma és változatos vitamin-összetétele is.
A Kukutyin Műhely bánkúti bio teljeskiőrlésű lisztjéből készül! Hosszú érlelésű kovásszal, vegyszermentes lisztből készült kézműves pékáru. A kovász etetése miatt csak szerda 18 óráig tudom fogadni a rendeléseket. Kérek mindenkit, hogy az ekkor megrendelt termékeket már ne vegye ki a kosarából. A kovászban található tejsavnak rengeteg pozitív élettani hatása van. Jóval lassabban kel, mint az élesztős változat. A hosszú érlelés során a tejsav elkezdi lebontani a tésztában található, normál esetben az emberi szervezet számára nehezen emészthető glutént. A glutént már módosított formában tartalmazza, könnyebben emészthető, magasabb tápértékű és alacsonyabb glikémiás indexű, összességében minden szempontból egészségesebb, mint az ipari pékáru.
TENROY/ROYAL GALA (őszi alma) Érési idő: augusztus vége-szeptember eleje Gyümölcs jellemzői: középnagy (150-170g), világossárga, alapszínen fénylő piros fedőszín, melyet jellegzetes hosszanti sávok, illetve csíkok tarkítanak, enyhén kúp alakú, gömbölyded, húsa kemény, finom szövetű, lédús, roppanó, kevésbé savas, édeskés ízű, aromás Termőképesség: középerős növekedésű, szétterülő habitusú, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem Porzása: más fajtákkal → Elstar, Gloster, Jonathan, Granny Smith, Starking