A parenyica sajt egy gyúrt sajt. Ennél a sajtnál először csinálunk egy alap sajtot, amit szobahőmérsékleten pontosan 5.2 pH-ig savanyítunk. Ekkor tudjuk a legszebben nyújtani és formázni a sajtot. Kinyújtjuk a parenyica sajtot, majd megtöltjük az általunk készített körözöttel vagy sajtkrémmel. A sonkával vagy kolbásszal töltött parenyicákhoz a hentes árut egy családi gazdaságból hozzuk. A szilva lekváros ordakrémmel töltött parenyica egy igen különleges ízvilágot hoz el nekünk. Ezzel töltjük meg a parenyica alapot majd tekerjük fel. Hozzávetőlegesen 200gramm egy darab parenyica. Az ár a súlyméres után változhat!
TOMURI (PORZÓ) Nem hoz termést, porzós kiwi fajta, akár 10 m magasra is megnő, vesszői vöröses színűek, a levelek és a vesszők is enyhén szőrösek. Nélkülözhetetlen a termős példányok megporzására, 5-10 növényt képes beporozni. Széltől védett, meleg, napos helyet kedveli. A fiatal növények fagyérzékenyek, télire érdemes betakarni a tövét. Kúszónövény, támrendszert igényel.
TOPHIT® Érési idő: szeptember eleje Gyümölcs jellemzői: igen nagy (50-60 g, 38-45 mm), héja hamvas kék színű, hosszúkás tojásdad alakú, húsa világossárga, kemény, lédús, magvaváló, kiváló ízű. Sütésre, lekvárnak is alkalmas. Szállítást jól tűri. Termőképesség: középerős növekedésű, erős tengelydominancia jellemzi, jól alakítható a korona, rendszeresen és bőven terem, érdemes gyümölcsritkítást végezni, szilvahimlő vírusra toleráns, monilínia és rozsda kevésbé károsítja Porzása: részben öntermékeny
Nagyon sokan vártátok már, mostantól 500 grammos kiszerelésben kapható bőrös/ bőrnélküli tepertő vegyesen. A töpörtyű vagy tepertő, pörcögő az étkezési célra felhasználható sertés zsírszalonnájának feldolgozása során – a szobahőmérsékleten kenhető, szilárd halmazállapotú zsír mellett – melléktermékként keletkezik. A tepertő az egyenletes kockákra vágott szalonna kiolvasztott, összesült (töppedt) darabja. A tepertő a sütést követően is még sok zsiradékot tartalmaz.
TRITON* Érési idő: július elején érik Gyümölcs jellemzői: fürtje hosszú, bogyói nagyok (1 g), feketék, gömbölyűek, lazán állnak a fürtben, héjuk fényes, vékony, húsuk kemény, lédús, kellemes ízű, harmonikusan édes-savanykás, jellegzetes aromájú, nem hajlamos a pergésre, friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra és mélyhűtésre is alkalmas Termőképesség: közepesen erős növekedésű, 1,2-1,5 m magas, felfelé törő alkatú, rendszeresen és bőven terem, részben öntermékeny, terméshozama 2 kg/bokor, pollenadói ’Aranka’, ’Fertődi 1’, ’Titania’
A túrónk a hagyományos módon készítjük. Kultúra segítségével megaltatjuk a tejet, majd alacsony hőfokon kifőzzük a túrót. Az alvadékot hagyjuk kicsöpögni. Nem mossuk ki a savót a túróból.
Memphis fajtájú piros héjú újburgonya 2kg-os kiszerelésben. A Memphis egy vörös étkezési burgonyafajta, közepesen nagy, körülbelül 80-160 g-os, ovális alakú, sűrű vörös héjú gumókat képez. Húsa világossárga színű, textúrája alkalmas sütésre. Az átadó nap reggelén frissen szedve.
Colomba fajta sárga színű újburgonya, 2kg-os kiszerelésben. A kiváló íze miatt értékelt fajta élénksárga húsa a tárolás során sem veszíti el tulajdonságait. Íze tökéletesen kiegészíti a többi zöldséget. Ezenkívül a Colomba burgonya megőrzi formáját főzve, és étvágygerjesztőnek tűnik, egészben keményítőtartalmú köretként szolgálva. A Colomba burgonyát salátákhoz és rakott ételekhez is javasoljuk. Nagyon jó ízű chipsként (sült krumpli), negyedelve sütve, palacsintának vagy pürének készítve. Az átadónap reggelén frissen felszedve.
ÚJFEHÉRTÓI FÜRTÖS Érési idő: július eleje (érése elhúzódó) Gyümölcs jellemzői: középnagy (5-6 g, 22-24 mm), színe fénylő bordópiros, kissé lapított gömb alakú, húsa vérpiros, kemény, enyhén festőlevű, íze harmonikusan savas-édes, magja nagy. Középhosszú kocsánya erősen pálhaleveles. Magja nagy, 8-10 % a súlya. Éretten sérülésmentesen válik el a kocsánytól, jól rázható. Friss fogyasztásra, ipari feldolgozásra és gyorsfagyasztásra is alkalmas. Termőképesség: erős növekedésű, koronája felfelé törő, megnyúlt gömb alakú, korán termőre fordul, bőven terem, felkopaszodásra hajlamos, monilíniára mérsékelten, blumeriellára közepesen fogékony Porzása: öntermékeny
Fűtetlen fólia alatt termelt, vegyszermentes újhagyma. Az újhagyma rosban gazdag, vitaminokból, ásványi anyagokból a K-vitamin, B9-vitamin, lutein+zeaxantin és vas van benne jelentősebb mennyiségben. A-, B9- és C-vitamin tartalma sem elhanyagolható.
Vaj Friss hàzi tej szeparàlàsàval tejszìnből kèszült natùr vaj. Nincs hozzàadott tartòsìtòszer. Egy kis plusz információ. 10 liter tej szeparálódásából keletkezik kB 500 gramm vaj. A szeparált tejet sajnos csak fitt tejként tudjuk értékesíteni. Így a fitt tej eladásától függ a vaj készlet. 200 grammos kiszerelèsben kapható. A vajat mindig kedd este felè fogom felrakni mert addigra van csak kèsz! Köszönöm a megèrtèst. Eltarthatòsàga 2 hèt.