Fogyasztható tejben, vízben, joghurtban elkeverve hidegen vagy főzve. Lédús gyümölcsökkel, zöldségekkel és olajos magokkal keverhető jó nedvszívó képessége miatt. Panírban, pankó morzsa helyett, könnyen felhasználható. Sós és édes sütemények pl.:kakaós csiga, sós rudak, pogácsa tésztájában vagy feltétjeként felhasználható. Kevertsütemények pl.: muffinok alkotóeleme. Fasírt alapanyagaként kiváló. Termékeink - a magyar vetőmag földbe juttatásától, saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig - szigorúan ellenőrzött körülmények között készülnek. A keresztszennyeződések megakadályozására speciális technológiát alkalmazunk. Az alapanyagot és a késztermékeket saját és külső akkreditált laboratóriumban folyamatosan vizsgáljuk és ellenőrizzük TÁPANYAGTARTALOM: Energia: 1393kJ / 331 kcal Zsír: 7,2 g - amelyből telített 1,4 g, Szénhidrát: 53,8g - amelyből cukor 0,7g, Fehérje: 13.1g, Rost? 10 g, Só 0,0,1g Tárolási útmutató: száraz, hűvös helyen tartandó. Minőség megőrzési idő: a gyártástól számított 12 hónap. Gyártó: GOF Hungary Kft. - Nyíregyháza GLUTÉNMENTES ZABFELDOLGOZÓ ÜZEM
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Kézműves almáspite Összetevők: búza finomliszt, margarin, cukor, alma, tojás, vaníliás pudingpor, tejföl, fahéj, citromlé Méret: 23 cm átmérőjű, 5 cm magasságú Készítette: Révész Diána kistermelő 6050 Lajosmizse, Bene tanya 160/B Rsz: 02 T 2816 Tel: +36 70 941 0823
8 tojásos házi készítésű kézműves tördelt lebbencs tészta. Összetevők: liszt, tojás, napraforgó olaj, só Forró vízben 10-12 percig főzve azonnal fogyasztható Felbontás nélkül 6 hónapig eltartható Készítette: Révész Diána kistermelő 6050 Lajosmizse, Bene tanya 160/B Rsz: 02 T 2816 Tel: +36 70 941 0823
Kínai datolya (Ziziphus jujuba) Érési idő: októbertől a fagyokig elhúzódhat Gyümölcs jellemzői: kissé nyújtott, hengeres alakú, kb. 50 mm hosszúságú, héja vékony, kezdetben zöld, éretten sárgás-barna színű, a termés húsa fehér, ropogós, a hús egyetlen magot vesz körbe. Illatos, íze nagyon édes, aromás. Vitamintartalma magas. Friss fogyasztásra és aszalásra egyaránt alkalmas Termőképesség: Kelet-Ázsiából származó lombhullató cserje vagy fa, mutatós lombozata miatt díszfaként is ültethető. Június végén-július elején virágzik. Részben öntermékeny. Jó termőképességű. Betegségei és kártevői hazánkban még nem ismertek. Napos helyet, jó vízáteresztő képességű talajt kedvel, szárazságtűrő
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
A szedést követően még utóérik a gyümölcs! Azonnal nem ajánlott a fogyasztása. Hideg helyen tárolva akár hónapokig eláll, aki pedig egy kicsit siettetni akarja az érési folyamatot, zárt helyen, alma mellett tárolja, ugyanis az ezekből felszabaduló etilén hatására néhány nap alatt beérik a gyümölcs. Jellemzően akkor fogyasztható, ha állaga az érett őszibarackéhoz lesz hasonló. A kivi napjaink egyre népszerűbb terméke, nem véletlenül, hiszen rengeteg C-vitamint tartalmaz. A szőlőhöz hasonló kúszó cserje, mindenütt termelhető, ahol a szőlő is megél. Fagyérzékenysége a csemegeszőlőkével egyezik meg. Robosztus, erőteljes növekedésű, ujjnyi vastag hajtásokkal, tengernyi, kerek szőrös levelekkel, nagy, 3 cm átmérőjű hófehér virágokkal. Metszeni, permetezni nem kell, (nálam az ültetvény semmi féle vegyszert nem kap!) kapálni tilos. (Sekélyen lehet! én is kapálom!, ragyogóan növekszik! ) Nálunk is tökéletesen beérik, mivel utóérő gyümölcs. Terméseit az erősebb fagyok előtt szedjük le és utóérés után - amikor megpuhul (december elejétől, április végéig)- fogyaszthatjuk. Egy tő 800-1000 db-ot is képes teremni. A saját termésű kivink sokkal édesebb és kellemesebb ízű, mint a boltban vásárolt, mivel érettebben szedjük le. Az ültetést követő harmadik évben fordul termőre.
Parenyica sajt, ordakrémmel, metélőhagymával és kolbásszal töltve.
Hagyományos sózás és füstölési eljárással készült termék. Egy tábla súlya kb. 1-1,5kg. A darabár hozzévetőleges becslés, a pontos ár a súlymérés után kerül meghatározásra.
KOREAN BIG Érési idő: augusztus végétől az ősz folyamán Gyümölcs jellemzői: narancssárga, kissé megnyúlt, hengeres formájú, magas vitamin-és antioxidáns tartalma van, elsősorban aszalványként használható fel, de friss fogyasztásra is ajánlott Termőképesség: erőteljes növekedésű, lehajló ágrendszerű cserje, 3-4 m magasra nő, öntermékeny, kedveli a jó minőségű talajt és a nedvességet, de gyengébb minőségű talajon is termeszthető, tavasszal érdemes ritkító metszést végezni és a gyökérsarjakat eltávolítani
Saját készítésű túróból készített körözött. Hagyományos altatásos módszerrel készített túróból.