A bodza bogyókat préseljük, a levet sprahelten kevergetve sűrítjük, félidőben hozzátesszük a darabolt szilvát, majd készre főzzük.Darabos állagú. A bodza már a superfoodok közé sorolt alapanyag,nagyon magas flavonoid, vas és C vitamin tartalommal rendelkezink. A mai kutatások alapján nagyon erős virusölő hatóanyag található benne. Az általunk termelt bodza tanúsított bio! Kisérletező kedvőeknek javaslom Zserbóba tölteni, 1 réteg meggy lekvár 1 réteg bodza szilva-rendkivül különleges ízvilág, de hagyományosan fonott kaláccsal is kiváló!
Legértékesebb szörpünk, hiszen a préselt bio bodzalevet csak 80C hőmérsékletig melegítjük, így minden érték benne marad. 2018-ban Nemzeti szörpversenyen aranyérmet és különdíjjat kaptunk a szörpünkre. Inyenceknek való ízvilág, nagyon karakteres, javaslom őt is fele szóda-fele vízzel hígítani és sok narancsot beledarabolni. Gyerekeknek töményen, vaspótlásra is kiváló!
Összetevők: víz,bodzavirág, cukor,citromsav. Nedves dunsztban készült a hosszabb eltarthathatóság miatt.
Hagyományos eljárással, természetes alapanyagok felhasználásával készült gyümölcs, fűszernövény és virágszörpök, hozzáadott színezék és mesterséges aroma nélkül.
Mindenki legnagyobb kedvence, bio alapanyagból készül, hideg erjesztéses technikával. A hevítés során 80C maximális hőmérsékletig melegítjük, majd üvegbe kerül, így minden fontos hatóanyag, beltartalom benne marad. Minden szörpnél a legjobb ízhatás akor érhető el, ha fele-fele arányban hígitjuk, szódával és vízzel, frisen darabolt citrom karikával.
BOLLWILLERI CSODA Érési idő: szeptember közepe Gyümölcs jellemzői: nagy (20 mm hosszú, 18 mm széles), világosbarna, kúp alakú, kupacsa kissé hosszabb, mint a makk és kétszeresen, mélyen hasogatott, magbélaránya 50%, héja kemény (1,7 mm vastag), erős, durva rostú, nehezen húzható le a magról. Termőképesség: korán termőre fordul, termőképessége jó, termését nagyrészt egyesével és kettesével hozza, porzása más fajtákkal → Cosford K.2
Sulphoraphane-t tartalmaz, ami megakadályozza a rosszindulatú sejtburjánzást.
Sulphoraphane-t tartalmaz, ami megakadályozza a rosszindulatú sejtburjánzást.
Buckingham Érési idő: július közepétől szeptember végéig Gyümölcs jellemzői: éretten sötétbordó-piros, hosszúkás, kb. 4 cm hosszú, kemény húsú, lédús, ízletes, a világosabb színűek savanykásak, friss fogyasztásra, lekvár, ivólé készítésére is alkalmas, flavonoidokban gazdag Termőképesség: tüskétlen, hajtásai 1,5-2 m hosszúak, támrendszer mellett javasolt termeszteni, 2-2,5 m magasra nő, erőteljes növekedésű, házi kertekbe javasolt, különleges igényeket kielégítő fajta
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.