Friss, biotermesztésű szilvából készült finomság. Egyszerű és egészséges desszert Fedezze fel az bio szilvabefőtt tiszta és autentikus ízét – egészséges és ízletes választás az egész család számára. Összetevők: Szilva, víz, cukor, szegfűszeg Súly: 590g





100% szilva, réz üstben készült a hagyományoknak megfelelően. Hozzáadott cukrot, vizet, zselésítő anyagot, tartósítószert nem tartalmaz. Hagyományoknak megfelelően addig főzzük, „míg a kanálon meg nem áll a lekvár”. Húsok és sajtok mellett, de palacsintába tekerve, vagy joghurtba keverve is megállja a helyét. Önmagában is fogyasztható 1 kg lekvár körülbelül 4 kg szilvából készül.
100%-ban BIO termék MINŐSÉGÉT MEGŐRZI, GYÁRTÁSTÓL SZÁMÍTVA 30 NAP Vadászkolbászunkat azok számára készítettük, akik értékelik a minőségi húsok autentikus ízét. A prémium sertéshúsból és finom zsírból készült szalámi gondosan fűszerezett, és minden szeletén felfedezhető a bio zöldpaprika pelyhe – egy finom, de ízletes részlet, amely minden egyes falatot különleges kulináris élménnyé tesz. A bio vadászszalámi aperitifként vagy kifinomult uzsonnatálon, egy szelet friss kenyér mellett vagy sajtokkal és zöldségekkel kombinálva ideális, hiteles ízvilágot kínál. Fedezze fel a saját szemével ennek a kifejezetten Önnek készült terméknek az egyedülálló, kiegyensúlyozott és természetes ízét! Összetevők: Bio sertéshús, Bio sertészsír, Bio sertéshús paszta 16.98%, Bio Húspaszta 16,98%, Bio Sertésmáj 8,49% Víz, Bio Zöldpaprika pehely, Bio Hagyma, Bio Piros só (nitrit tartalmú), Bio Mustármag, Bio Cukor, Bio Citrom, Bio őrölt bio fehér bors, Bio Piros ételfesték, Bio Piros ételfesték, Bio cékla emulziós folyadék, Bio kardamom, Bio őrölt kömény, Bio őrölt koriander, Bio őrölt koriander, Bio szerecsendió virág, Bio starterkultúra Meisterclub RBE, Bio őrölt szerecsendió, Bio őrölt szerecsendió, Nátrium-citrát, Bio őrölt boróka, Bio granulált fokhagyma. Tárolási hőmérséklet: 0 – 4 fok között! Tápértékek 100 g termékre számítva: Energia Zsírok -amelyek közül a telített zsírsavak Szénhidrátok -melyek közül a cukrok Fehérje Só 989 KJ/ 237kcal 20,10 g 8.20 g 0,90 g 0,50 g 13,50 g 2,15 g
Padlizsános zakuszka A hagyományos recept szerint elkészített növényi krém a napon érlelt zöldségek ínycsiklandozó ízével. A padlizsános zacusca sokoldalú és egyben egészséges, és a paprikáknak köszönhetően magas a C-vitamin-tartalma. Fogyasztható snakek mellé, egy finom pirítósra kenve vagy húsokkal, tésztákkal. Összetevők: sült padlizsán, paprika, hagyma, paradicsomlé, olaj, fűszerek (bors, babérlevél, só) Súly: 280g
A zellerlevél az az aromás adalék, amely gazdagítja a kulináris készítmények ízét bármely konyhában. A zeller Dél-Európából, Kis-Ázsiából és a Kaukázusból származik, és terápiás előnyei miatt ősidők óta termesztik. Hazánk területén minden régióban termesztik, mind háztartásokban, mind nagy zöldségeskertekben. A zellerlevél tökéletesen feldobja a hagyományos román ételeket, például a leveseket, húsleveseket vagy pörkölteket, a házi készítésű zöldségragu pedig ízletesebb lesz, ha zellerlevéllel ízesítjük. Hozzávalók: Bio zellerlevelek, szárítva és aprítva Súly: 8g





A birsalmát megfőzzük, majd részleges pürésítés után sparhelten besűrítjük. Családunkban, és a hozzánk látógató vendégeknek a birsalma lekvárral töltött kovászolt croissant a kedvence!
Főzött Brisalmalé és préselt othello kombinációja, varázslatos ízhatással és színnel!

A birsalma nyersen kellemesen édeskés, savanykás ízű. Fogyasztható azonban megsütve is, de készítenek belőle gyümölcslevet, gyümölcszselét, befőttet, kompótot, gyümölcslevest, kandírozzák vagy birsalmasajtnak készítik el. Megfőzött gyümölcshúsa alkalmas likőrök, lekvárok, húsételek ízesítésére. Savanyított káposzta eltevésénél aromaanyagként használható. Kellemes illata miatt falusi lakások hagyományos illatosítószere. Termése pektinben gazdag, nyákoldó hatású. Természetes pektinforrásnak is használják. A népi gyógyászat egész magvait köhögéscsillapítóként, enyhe hashajtóként alkalmazza. Kenőcsökben repedezett bőr, égési sérülések, felfekvések, aranyér kezelésére használatos, a kozmetikában kenőcsalapanyag. Nyálka- és cserzőanyagokban gazdag leve a száj és a garat enyhébb gyulladásos megbetegedéseinek, bélproblémáknak ellenszere. Műtrágyamentes, minimális növényvédelemmel kezelt (kíméletesen termelt) gyümölcs.
Pálinkánkhoz jellemzően a mezőtúri birs fajtát dolgozzuk fel, mellyel az elmúlt években jelentős szakmai elismeréseket szereztünk (Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny aranyérem: 2021, 2022, 2023; ezüstérem: 2024). E fajta gyümölcsének nedvességtartalma a többi birsfajtához képest nagyobb, de még így is, kihozatal szempontjából nem a legelőkelőbb helyet foglalja el. Citrusfélékre és a fás jegyekre egyaránt emlékeztető intenzív, fűszeres illat jellemzi, melyet szájban hosszú, izgalmas íz követ. Íz- és illatélménye fenséges pálinkává emeli. A birs pálinkák kóstolásakor alapvetően eltérő karakterű termékekkel találkozhatunk: néhány inkább kompótra , befőttre, birsalmasajtra emlékeztető, míg mások citrusok héját idéző fanyar ízvilágot idéznek, de természetesen előfordulnak a két jellemzőt házasító párlatok is, ide tartozik a Zsoldos birspálinkája is. Nemes íz- és illatjegyeit az utolsó cseppek elfogyasztását követően is még hosszan élvezhetjük poharunkban. A gyümölcs érdekessége, hogy a viaszos héján található egy természetes bolyhos védőréteg, mely, ha bekerül a cefrébe, a végeredmény a kapszaicinéhoz hasonló csípős érzetet kelt a szájban.
BLANKA Érési idő: kései, július második fele Gyümölcs jellemzői: fürtje hosszú, sok, közepes méretű bogyóból áll, sárgásfehér színű, teljes érésben nagyon kellemes ízű, fürtkocsánya hosszú, ezért kézzel könnyen szedhető, bogyója jó húsállományú, a szállítást jól bírja Termőképesség: nagyon erős kezdeti növekedésű, szétterülő alkatú, rendszeres metszésre van szükség, öntermékeny, nagyon bőtermő, termőképessége 5-10 kg/bokor