Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Lakó Méhészet

Lakó Méhészet

Lakó András vagyok, második generációs méhész. Egy Kecskemét közeli tanyán élek feleségemmel és két fiammal, ahol saját gazdaságunkban „polgári” foglalkozásunk mellett méhészkedünk kizárólag VEGYSZERMENTES méhtartással.

Egész évben kb 30 méhcsaláddal dolgozunk, vándorméhészkedéssel is bővítettük a méhlegelők körét, ami a mindennapi munka mellett a gondos előkészületekkel, a sokórás utazásokkal, kezelésekkel és pergetésekkel nem kis feladat a családi élet összehangolása mellett.

A vándorlásoknak köszönhetően számos fajtamézet tudunk előállítani mint például az AKÁC, REPCE, VIRÁGMÉZ, ŐSZIKRÉM, NAPRAFORGÓ, HÁRS és ÁMORAKÁC.

A vásárlóinkkal napi kapcsolatban vagyunk és a mézek kínálása mellett mindig akad egy-két "kedves szó" ebben a rohanó világban.

https://www.facebook.com/lakomeheszet

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
sls-mentes
cukormentes
állatkísérlet mentes
vegán
pálmaolajmentes
parabénmentes
vegyszermentes
kíméletes termesztésből származó
bio
Adalékanyagmentes
Környezetbarát csomagolás
Szójamentes
Tartósítószermentes
GMO-mentes takarmányozás
Előrendelhető
Ár szerint

Akácméz 950 g

Az akácméz már a 19. század óta az egyik legnépszerűbb mézfajta Magyarországon. Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető. A növény általában 10 napig virágzik, de csak néhány nap tökéletes a nektárképződéshez. Ezeken a napokon milliónyi méh fáradtságos munkájától zsong az erdő. Nekik köszönhetjük, hogy a hungarikumként híres akácméz az asztalunkra kerülhet. Az akácméz a magas gyümölcscukor tartalom miatt sokáig folyékony marad, enyhe domináns íze miatt pedig kiváló édesítőszer teákba és süteményekbe. Gyógyászati szempontból kiváló köhögéscsillapító. Az akác virága sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek is próbára tehetik ezt a mézfajtát. Erősíti az immunrendszert, méregtelenít, csökkenti a túlzott savképződést, gyógyítja a vérszegénységet.

4500 Ft / üveg
4736.84 Ft/kg