Alig 1,5 éve költöztünk férjemmel Ballószögre egy 3,5 ha-os tanyára. Évekig terveztük a "kivonulást" a fővárosból, egy csendes, félreeső helyre, azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ekkora fába vágjuk a fejszénket. Szerelem volt első látásra, ebben a tanyában láttuk a lehetőséget jó adottságainak köszönhetően. Közel 300 gyümölcsfa, veteményes, szőlő, erdő-mező. Kezdők vagyunk, hibázunk, de egyben megegyeztünk: vegyszermentesen gazdálkodunk, permakultúrázunk, mélymulcsos eljárással próbálkozunk.
A szezon a korai cseresznyével indul, követi a meggy, majd a roppanós nagyszemű cseresznyék, ezután a szamóca, sárgabarack, málna, őszibarack és a szőlővel zárul a sor. Ezekből a gyümölcsökből készítek, szörpöket, lekvárokat, befőtteket, későbbiekben gyümölcseceteket. Emellett zöldségkrémeket.
Nem használok tartósítószert, sem egyéb adalékot. Kísérletezek érdekes ízekkel, fűszerekkel.
Fogadják szeretettel!