Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termett rizsből készült barna rizsliszt.
A rizsliszt hántolt rizsből készült porózus, selymes, finom szemcséjű gluténmentes liszt.
A rizs ezüst hártyáját és csíráját is tartalmazó BIO barnarizsből készült liszt.
Gyártó: Nagykun 2000 Mg. Zrt , Kisújszállás
Magában vagy egyéb lisztekkel keverve készíthető belőle számos ízletes és egészséges étel. Kiválóan alkalmas tészták, desszertek elkészítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez.
A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel! Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
Receptötlet
Palacsinta: Hozzávalók:
0,5 liter tej
5-6 evőkanál barna rizsliszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1-2 evőkanál olaj
szódavíz
Elkészítés:
A tojást a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk, majd tejet teszünk hozzá. Belekavarjuk a barna rizslisztet, olajat, sót. Ha sűrű, akkor szódavízzel hígitjuk. Kiolajozott teflon palacsintasütőben kisütjük ők
Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termett rizsből készült barna rizsliszt.
A rizsliszt hántolt rizsből készült porózus, selymes, finom szemcséjű gluténmentes liszt.
A rizs ezüst hártyáját és csíráját is tartalmazó BIO barnarizsből készült liszt.
Gyártó: Nagykun 2000 Mg. Zrt , Kisújszállás
Magában vagy egyéb lisztekkel keverve készíthető belőle számos ízletes és egészséges étel. Kiválóan alkalmas tészták, desszertek elkészítéséhez, levesek, szószok sűrítéséhez.
A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel! Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
Receptötlet
Palacsinta: Hozzávalók:
0,5 liter tej
5-6 evőkanál barna rizsliszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1-2 evőkanál olaj
szódavíz
Elkészítés:
A tojást a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk, majd tejet teszünk hozzá. Belekavarjuk a barna rizslisztet, olajat, sót. Ha sűrű, akkor szódavízzel hígitjuk. Kiolajozott teflon palacsintasütőben kisütjük ők
A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig.
A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése.
Rizstermesztésben ma is meghatározó a Nagykunsági Tájkörzet szerepe. Az itt elhelyezkedő gyenge talajadottságú területeken ugyanis más növények nem termeszthetők eredményesen. Ugyanakkor ezen területek öntözővíz-ellátása a Tiszából és a Körösökből,valamint azok mellékfolyóiból biztosítható. Az éghajlati adottságok - sok napfényes óra, magas átlaghőmérséklet a nyári hónapokban – ideális körülményeket biztosítanak a növény fejlődéséhez. A hazai rizs minősége kiváló, vetekszik a legjobb görög és olasz fajtákkal.