Angol szalonnáról egy kicsit bővebben. :)
Az angolszalonna bőrös vagy bőr nélküli szalonnás karajból formázott téglatest alakú, sózással, füstöléssel tartósított húsáru, melynek egyik része húsos, vöröses vagy rózsaszín tónussal, a másik része pedig a fehér szalonnára hasonlít.
Milyen formában fogyaszthatod ezt a finom húsos karajt?
Friss zöldségekkel kiegészítve ízletes reggeli, tízórai lehet belőle. Húsvétkor és karácsonykor elsősorban főzve szokás fogyasztani, de egyéb alkalmakkor akár sütve is elkészítheted. Akár salátát, akár mustárt vagy tormát választasz hozzá, biztosan nem fogsz csalódni.
Hogyan főzd meg az angolszalonnát?
Az angolszalonnát lehet nyersen is enni, hiszen a füstölési eljárásnak köszönhetően már készterméknek minősíthető. Viszont főzve még markánsabb ízvilággal találkozhatsz.
Semmi pikantéria nincs a főzésében, ugyanazt a módszert kell alkalmaznod, mint a normál füstölt áruk, sonkák és csülkök főzése esetén. Ugyanúgy hideg vízbe téve kell elkezdeni az angolszalonna főzését, lassú tűzön, több órán keresztül, minek végére tökéletes, omlós puhaságú húst kaphatsz.
Angol szalonnáról egy kicsit bővebben. :)
Az angolszalonna bőrös vagy bőr nélküli szalonnás karajból formázott téglatest alakú, sózással, füstöléssel tartósított húsáru, melynek egyik része húsos, vöröses vagy rózsaszín tónussal, a másik része pedig a fehér szalonnára hasonlít.
Milyen formában fogyaszthatod ezt a finom húsos karajt?
Friss zöldségekkel kiegészítve ízletes reggeli, tízórai lehet belőle. Húsvétkor és karácsonykor elsősorban főzve szokás fogyasztani, de egyéb alkalmakkor akár sütve is elkészítheted. Akár salátát, akár mustárt vagy tormát választasz hozzá, biztosan nem fogsz csalódni.
Hogyan főzd meg az angolszalonnát?
Az angolszalonnát lehet nyersen is enni, hiszen a füstölési eljárásnak köszönhetően már készterméknek minősíthető. Viszont főzve még markánsabb ízvilággal találkozhatsz.
Semmi pikantéria nincs a főzésében, ugyanazt a módszert kell alkalmaznod, mint a normál füstölt áruk, sonkák és csülkök főzése esetén. Ugyanúgy hideg vízbe téve kell elkezdeni az angolszalonna főzését, lassú tűzön, több órán keresztül, minek végére tökéletes, omlós puhaságú húst kaphatsz.
A darabàr hozzávetőleges becslés, a pontos ár a súlymérés után kerül meghatározásra.