Vadkovászos diós és mákos bejgli. Sok és lágy töltelékkel, omlós tésztába. A diósat barack lekvárral szokta készíteni, a mákosat pedig tejesen, vaníliásan és egy pici titrommal, egyszóval fincsmincsi mákos töltelékkel.
Összetevők: sertés darált hús, fűszerpaprika, fokhagyma, só, fűszerkömény Felhasználható tölteléknek káposztába, fasírtnak, rakott ételekhez.
Besztercei Nm.122 Érési idő: szeptember eleje-közepe Gyümölcs jellemzői: kicsi (15-20 g, 28 mm), sötétkék, egyes változatainál vöröses, hamvas, hosszúkás tojásdad, mindkét végén lekerekített, húsa sárgászöld-aranysárga, kemény, kissé rostos, lédús, kiváló ízű, harmonikus, finom zamatú, magvaváló. A konzerv-és hűtőipar kedvelt alapanyaga, felhasználják a szesziparban is, de aszalásra is alkalmas. Hűtőházban 4-6 hétig tárolható. Termőképesség: középerős növekedési erélyű, késői virágzású, rendszeresen és bőven terem Porzása: öntermékeny
"Szeretnénk megidézni a falusi konyhát. Tésztánk tiszta, gazdag, telt ízű, csak "kapirgálós" friss tyúk tojásból és lisztből készül. Fontosnak érezzük, hogy hagyományainkat kövessük: szabadban tartjuk tyúkjainkat, odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel." Tésztáinkról: A szabadtartású tyúkjaink tojásából nyolctojásos száraz tészta is készül, olyan falusi tészta üzemekben, ahol még kis adagokban kézműves jelleggel állítják elő a tésztákat. Tésztáinkat rövid főzési idő jellemzi. Több mint 20 formában elérhető, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Milyen tojást használunk a tésztáinkhoz? A Heppenheimer tojásokat a természetes szín és a gazdag íz teszik egyedivé. A tyúkok tartási körülménye és az etetett takarmány alapvetően befolyásolja a tojás minőségét. Az állatok jóléte kulcsfontosságú, amihez olyan stressz mentes környezetet biztosítanak, ahol egész nap jól érzik magukat: így nyugodtak és emberi kézhez szokottak. A természetes környezet zöld növényeket és rovarokat is biztosít, gyümölcsfáink pedig májustól novemberig teremnek, a lehulló gyümölcsöket a tyúkok szívesen fogyasztják. Takarmányukban a kukorica, búza és napraforgó a meghatározó, de emellett található benne len és kendermag is - 100 % növényi eredetű, szója-,GMO- és színezék mentes.
Red Jonaprince Hollandiából származó Jonagold-változat. Magát az alapfajtát 1943ban, az USA ban hozták létre. A ’Red Jonaprince’ a Jonathan és a Golden fajták kiváló keresztezéséből származó almafajta. Különleges, mert magában hordozza a két szülője legjobb tulajdonságait. élénkvörös fedőszíne az egész gyümölcsöt beborítja, ezért nagyon szép küllemű fajta, rendkívül sokan választják napról napra Európa szerte. Gyümölcse nagy (220-280 g), dekoratív, héja karakteresen piros, korán színeződő. Húsa kemény, roppanó, íze kiváló. Érési idő A Red Jonaprince alma hazánkban szeptember közepétől szedhető. Tárolhatóság A Red Jonaprince alma jól tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Golden Delicious alma Az USA-ban találták, feltevések szerint a ‘Grines Golden’-nel megporzódott Golden Reinette magvából keletkezett. 1916-ban került kereskedelmi forgalomba. A Golden Delicious alma méltán nevezhető a világ eddig legsikeresebb almajtájának, hiszen nemcsak Amerikában, hanem Európában is a fő fajták közé került. Érési idő A Golden delicious alma hazánkban szeptember végén – október elején szedhető. Gyümölcse tetszetős. Mérete berakódástól, vízellátástól függően középnagy vagy nagy (140-180 g), héja vékony,az érés kezdetén zöldessárga, éretten sárga. Gyümölcshúsa sárgás,édes, enyhén savas, kissé illatos. Felhasználása Gyümölcse kiváló élvezeti értékkel rendelkezik, friss fogyasztásra igen kedvelt. Emellett sütésre, aszalásra és egyéb sokoldalú élelmiszeripari felhasználásra alkalmas. Tárolhatóság A Golden alma elég jól tárolható. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Bio idared almánk fajtára jellemzően, Jól télálló, hazánk egyik kedvenc alma fajtája, hiszen egész ősztől tavaszig fogyasztható. Eleinte kicsit savanykásabb még, de az idővel édes-savanyú ízű lesz. Az Idared egy amerikai almafajta, világszerte közkedvelt, de csökkenő jelentőségű. Magyarországon széles körben elterjedt. Rendkívül jól tárolható, ezért fő funkciója a kései friss fogyasztási piac ellátása volt. Gyümölcsének minősége erősen függ a termőhelyi és környezeti tényezőktől. Húsa fehéres, vajszínű, bőlevű, kemény, roppanós. Íze nem jellegzetes, de kellemes, harmonikus, nem túl savas. Érési idő A Idared alma hazánkban szeptember végétől szedhető. Tárolhatóság A Idared alma kiválóan tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
A Red Chief alma 1967-ben jött létre az Amerikai Egyesült Államokban. A sötétbordó gyümölcsök kedvező tárolási tulajdonságokkal bírnak, alakjuk megnyúlt, színük kissé csíkozott, mélypiros. Termése igen nagy méretű, héja sötétvörös, fényes, íze rendkívül aromás. Érési idő A Red Chief alma hazánkban szeptember végétől szedhető. Tárolhatóság A Red Chief alma jól tárolható fajta. Száraz, hűvös helyen tárolandó. Pincében, garázsban vagy akár teraszon is tökéletesen eltartható, ha fagypont alá menne a hőmérséklet egy pléddel letakarva is átvészeli a minuszokat. Fontos, hogy ép, egészséges és mosatlan almákat tároljunk. A legideálisabb hőmérséklet az alma tárolására a 0-3 fok. Időnként célszerű átnézni az almákat, hogy amin nem vettünk észre sérülést, hibát az idővel elkezd rothadni és ha nem vesszük ki a többi alma közül sajnos át is terjedhet az egészséges almára.
Szárítással készült saját bio almánkból, kíváló nassolni való vagy akár reggeli müzlihez. Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ballasztanyagok igen jótékonyan hatnak a szervezetre.A szárítás vagy aszalás a gyümölcstartósítás egyik legősibb módja. A nedvességtartalom csökkenésével fokozatosan feldúsul bennük a gyümölcscukor; a sportolók is azért szeretik a szárított almát, mert a benne levő szénhidrát gyorsan átalakul energiává. A szárított szeletek hatszor annyi energiát tartalmaznak, mint ugyanannyi friss gyümölcs.
Saját bio almánkból készül. 100% alma. Semmilyen hozzáadott vizet, cukrot, tartósítószert nem tartalmaz. 80 fokon hőkezeljük és légmentesen zárjuk bag in box csomagolásban így megmarad a gyümölcs jellegzetes íze, zamata, és frisessége. Gyerekek nagy kedvence. Édes ízű. Tárolás: Száraz, hûvös helyen tartandó! A termék bontatlanul 1 évig tárolható, azonban felbontást követően, hűtőben tartva 1 hónapon belül el kell fogyasztani. 3 liter almalé, 6-7 kg almából készül.
Saját bio almánkból készül. 100% alma. Semmilyen hozzáadott vizet, cukrot, tartósítószert nem tartalmaz. 80 fokon hőkezeljük és légmentesen zárjuk bag in box csomagolásban így megmarad a gyümölcs jellegzetes íze, zamata, és frisessége. Gyerekek nagy kedvence. Édes ízű. Tárolás: Száraz, hûvös helyen tartandó! A termék bontatlanul 1 évig tárolható, azonban felbontást követően, hűtőben tartva 1 hónapon belül el kell fogyasztani. 5 liter almalé, 8-9 kg almából készül.