Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
 2024.01.19

Rátkai Edit

"Végzettségemet tekintve villamosmérnök vagyok. Akkor jó ötletnek tűnt ez a pálya, később kiderült, hogy nem az én világom. Négy gyermekem nevelgetése közben kerestem az utamat, megszereztem különböző képesítéseket (társasházkezelő, pénzügyi közvetítő, biztosításközvetítő, bolti eladó, boltvezető, ingatlanközvetítő), próbálkoztam különböző MLM-es rendszerekkel, de egyik sem bizonyult az igazinak. Az önkénteskedést nyilván otthonról hoztam magammal, édesanyám az iskola SZMK vezetője volt, míg mi nővéremmel odajártunk.

Most összeszámolva 33 év jött ki, amit én is aktív SZMK-s szülőként töltöttem el gyerekeim különböző óvodáiban és iskoláiban. 9 évig vezettem a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületét, ahol most is vezetőségi tag vagyok. A Szatyor Egyesületnek egyik alapítója és aktív tagja vagyok (2011-től) és az alapítástól kezdve elnökhelyettese. 4 évig a Szatyor átadópontja is a házunk garázsában volt.

Az évek folyamán rájöttem, hogy a pénz nem annyira motivál, sokkal inkább az, ha valakinek segíthetek. A világban minden a feje tetején áll, ezt kell helyre billentenünk. Erre kiváló eszköz a Szatyi a szerteágazó tevékenységeivel (bevásárló közösség működtetése, Magvas Napok szervezése, szemléletformáló előadások, tanfolyamok tartása, stb.). Nemes egyszerűséggel azt mondhatjuk, hogy megváltjuk a világot. Mindent kicsiben kell elkezdeni és a változtatást pedig saját magunkon. Közösségben ezt persze könnyebb megvalósítani, ennek ad formai kereteket a Szatyi."