Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
 2024.01.19

Fetykó Kinga

Fetykó Kinga Gabirela vagyok, végzettségemet tekintve biológus és tanár. Jópár évet töltöttem kutatóként az MTA Növényvédelmi Kutatóintézetben olyan izgalmas lényekkel csendes társaságában mint pókok, tripszek és pajzstetvek. Ez utóbbiak meghatárózó hatással voltak az életemre, mondhatni teljesen átalakították. 2014-ben, még budapesti lakosként, belecsöppentem a közösségi kertek világába Grundkert közösségi kert révén, így egy újabb dimenzióval bővült az életem: városi kertészkedés, fenntarthatóság, kisközösségi élet.

Pályaelhagyóként 2015 őszén költöztem Kecskemétre, ahol csak egy embert ismertem a férjemen kívül, aki történetesen Szatyis volt. A második ismerősöm is Szatyis ember lett, így adta magát, hogy akkor én is Szatyis leszek, férjestől, kutyástól, macskástól - átrendeződött az életünk, ténylegesen. Mint minden közösség életében vannak hullámvölgyek, ezt a kis Szatyis közösségünk is megélte, de, egy ponton újraindult a rendszer immáron új arculattal, lendületes, lelkes csapattal és remekbeszabott tervekkel.

Sokszor felmerült a kérdés bennem, vajon mit jelent nekem a Szatyi? Elsősorban egy erős és elkötelezett baráti közösséget, amiben az értékrend, vízió és cél közös - ez a kötelék teremti meg a rendszerünk alapját. Bár elsőre nem tűnik annak, de a közösségi élet nehéz műfaj, mert fiókban kell hagyni az egónk egy jó nagy darabját, hogy lehetőséget teremtsünk az együttműködésre, egymás hangjának a meghallására, az őszinteségre.