Kecskeméti Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
 2023.04.14

Csapattagok - Szigeti-Bognár Krisztina

"A Szatyor számomra kapcsolódást jelent. Kapcsolódást a valódi dolgokhoz. Az Emberekhez, az Ételhez, a Természethez , a Valósághoz. A kézzel fogható, és kézzel nem fogható valósághoz is. És saját magamhoz. Amikor egy termelőt látogatok, vagy eltöltök náluk néhány órát, mindig úgy érzem, még egy kicsivel közelebb kerültem ahhoz, amitől ma a legtöbben szomorúan távol vagyunk.

A Szatyortól én azt várom, hogy általa mások is megtapasztalhassák ezeket a gondolatokat.

Felemelő érzés, amikor a kisfiammal arról beszélgetünk evés közben, hogy az ebéd, az uzsonna, a vacsora hozzávalói kitől kerültek az asztalunkra. Számára a céklának, az almának, a rukkolának és mindennek eredete van. Arc van mögötte, nem vonalkód. És meg tudjuk köszönni azoknak, akik megtermelték, elkészítették nekünk. És még jobb szívvel tölt el minden étkezés, mert tudom, hogy a kisléptékű, emberi gazdaságot és a fenntartható, természetközeli termelést támogatjuk vele.

A Szatyor Közösség szelíd, alázatos ellenpontja a harsány, mindent magának követelő világnak. A világot átformáló szemléletváltozás egyik gyújtópontjának gondolom ezt a kezdeményezést. Remélem, minél többekhez eljut majd és tovább gyűrűzik a megfelelő úton."