A Dél-alföldi kistelepülésen, Maroslelén 2012-ben épült meg az az olajsajtoló kisüzem, amelyben a MALEA termékek készülnek. Termékpalettánk: - Hidegen sajtolt olajok - Maglisztek - Őrlemények - Fűszeres olajok - Magkrémek A gyártás legfontosabb kritériumai közé tartozik, hogy törekszünk arra vegyszermentes termelésből származó, lehetőleg helyben megtermelt alapanyagokból állítsuk elő a készterméket. A feldolgozott alapanyagok egy részét mi magunk termesztjük meg illetve a környékbeli gazdáktól szerezzük be. Dolgozóink is településünkön élnek. A Malea termékek magyar, minőségi, egészséges, adalékanyag mentes termék előállítással készülnek. Sem a gyártásnál, sem később nem kerül semmilyen adalékanyag a termékekbe! Kínálatunkba kizárólag azok a termékek kerülnek be, amelyeket folyamatosan, ugyanabban a kiváló minőségben tudunk előállítani. Termékeink minőségét külső partnerrel, pl. a Bay Zoltán Biotechnológiai Intézettel ellenőriztetjük. Motto: Ételed legyen orvosságod és orvosságod legyen ételed”
Ha nem szeretne, vagy nem tud búzalisztet fogyasztani, esetleg alacsony kalória- vagy szénhidráttartalmú diétát követ, cukorbetegségben szenved vagy paleolit étrend szerint táplálkozik, vegetáriánus vagy vegán étrendet követ remek alternatíva a mákliszt a búzalisztek helyettesítésére.
A mákliszt rost-, fehérje-, vitamin-és ásványi anyag tartalma lényegesen magasabb, míg a búzaliszttel összehasonlítva lényegesen kevesebb a szénhidrát- és kalóriatartalma.
Magas a rost tartalma, így nagy mennyiségű vízzel fogyasztva elősegíti a bélrendszer helyes működését, csökkenti az emészthető szénhidrát mennyiséget és mivel nem alakul glükózzá, a vércukorszintre is jótékony hatással van.
A kiváló minőségű mákszemeket hideg sajtolást követően lisztté őröljük, így más lisztekhez hasonlóan felhasználható.
Az átlagos darált máktól a következőkben tér el:
omega-6 és zsírtartalma csupán töredéke
liszt finomságú
közel duplája a vitamin-, ásványi anyag-, fehérje- és rosttartalma
Karakteres íz világa miatt főként kevert süteményekhez, palacsintához és krémekhez ajánljuk.
A mák igen nagy kincs a magyar- és környékbeli országok étkezési kultúrájában. Viszonylag egyszerű termesztési módja, sokoldalú felhasználhatósága és kedvező tulajdonságai tették közkedveltté. Olaja, a mákolaj, sok más kedvező hatása mellett a csontritkulás nép gyógyszere.
aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag. Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését.
kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét.
fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában.
növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
a csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt.
Ajánljuk esszenciális olajként fogyasztva felnőtteknek napi 1-2 mokkáskanál mennyiségben étkezés közben fogyasztva illetve édes ételek ízesítésére.
Van ötleted Karácsonyra? Nekünk is!
Ajánlhatunk egy egészséges, egyedi ajándékcsomagot?
Meglepetéscsomagunk egy komplett ajándékcsomag kollégáknak, barátoknak, családtagoknak!
Férfi és női változatban kínáljuk.
Ezeket a dobozokat csomagolni sem kell, csak átadni, ráadásul a belekerülő termékeket gondosan összeválogattuk. Kifejezetten hölgyeknek készített csomagunkban hidegen sajtolt dióolajat, mákolajat, máklisztet és fokhagymaport találtok, míg a férfi csomagban a hidegen sajtolt tökmagolaj mellé tökmagkrém, füstölt fokhagymapor és fűszerpaprika került. Amennyiben a célszemély kicsit is érdeklődik a gasztronómia iránt, vagy csak egyszerűen imád sütni-főzni, ne habozzatok, rendeljétek meg csomagunkat.
Az olasz konyha fűszerei találhatóak meg ebben a fűszeres olajban. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas tésztákra, pizzára locsolva, illetve salátákhoz is.
Természetesen húsokra is használható.
Sót nem tartalmaz.
Fűszeres olajainkat szárnyas és sertés húsokhoz egyaránt ajánljuk. A provance-i változat 3 féle fűszert tartalmaz, annak érdekében, hogy az elkészült ételnek francia hangulatot varázsoljon. Egyedi ízvilága érvényesül pácolás közben, de grillezéskor is. Remekül felhasználható zöldségekhez, salátákhoz és sajtokhoz is. Sót nem tartalmaz.
A fűszeres olaj sültekhez öt féle fűszert tartalmaz, amely a magyaros konyhára jellemző. Szárnyas és sertés húsokhoz egyaránt ajánljuk.
Egyedi ízvilága érvényesül pácolás közben, de grillezéskor is.
Remekül felhasználható zöldségekhez, salátákhoz és sajtokhoz is.
Sót nem tartalmaz.
A szezámmag hétszer annyi kálciumot tartalmaz, mint a tehéntej! Tejmentes étkezésben az egyik legjobb kálcium pótló. A szezámmagliszt a hidegen préselt szezámmag őrleménye. Fehérjeértéke a többi olajos magvakhoz képest is kiemelkedő. A zsírtalanított magőrlemények közül a szezámmaglisztnek van a legmagasabb zsír tartalma. Segíti az időskori vagy változókori csontritkulás megelőzését, ajánlott fizikai munkát végzőknek, sportolóknak, várandós anyukáknak a megnövekedett kalcium igény fedezésére. Cukorbetegek, szív- és érrendszeri problémákkal küzdők is bátran fogyaszthatják.
Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellet alkalmas az ételek sűrítésére is. Sütéshez érdemes más gluténmentes liszttel keverni. Ha teljesen gluténmentesen süt, adjon a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerülje a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását. A szezámmagliszt hozzáadásával megnövelheti a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkenti viszont a kalória- és szénhidráttartalmát.
Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthet belőle, de alkalmas vajas- gyümölcsös kásák készítésére, zöldségek, húsok panírozására is. Alkalmazza levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépesített állagú élelmi anyagokhoz keverve a beltartalmi érték fokozása érdekében.
Annak köszönhetően, hogy a szezámmagnak kellemes íze van, amely a dióra hasonlít, ezeknek a magoknak az olaja nagyon népszerű, különösen a hideg konyhában, ahol valóban nagyon gyakran használják.
A szezámolaj főként a csontritkulás megelőzésében és regenerációjában játszik fontos szerepet, de hatással van például a vérnyomásra, a koleszterinszintre vagy az immunrendszerre is.
A hidegen sajtolt szezámolaj az E-vitamin, a magnézium, a kalcium, a cink és egyéb fontos anyag gazdag forrása lehet, amelyek gondoskodnak arról, hogy teste egészséges legyen és ellenálljon a különböző betegségeknek.
A szezámolaj nagyon sok fontos anyagot tartalmaz, amelyek gondoskodnak az egész szervezet egészségi állapotáról és megfelelő működéséről.
Tartalmaz:
• E-vitamint – amely gyorsabb sebgyógyulást és általános bőrvédelmet biztosít
• Magnéziumot – amelyet az élet elemének is neveznek Elsősorban azért, mert a Föld legtöbb teremtménye számára nélkülözhetetlen, terhesség és a szoptatás idején nagyobb mennyiség szükséges belőle.
• Kalciumot – a kalciumról már mindnyájan nagyon sok információval rendelkezünk. Ez az ásványi anyag nagyon fontos a szervezet számára, nem csak azért, mert szabályozza az ionok sejtmembránon át történő transzportját, hanem hatással van az idegek, az izmok és a szív tevékenységére és aktivál néhány más enzimet. A kalcium nagyon fontos, különösen az egészséges csontok és fogak számára.
• Cinket – ami különösen a bőrre, a körmökre és a hajra van pozitív hatással
• B6-vitamint – fontos szerepet játszik a vörösvérsejtek anyagcseréjében, a csontváz növekedésében és fejlődésében
• K-vitamint – ez a vitamin nélkülözhetetlen a test számára, hiányában különböző betegségek, például vérzékenység alakulhat ki
• Lecitint
• Esszenciális zsírsavakat – amelyek a lecitnnel együtt fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében
• Telítetlen zsírsavakat
• Aminosavakat
• B12-vitamint – amely fontos az anyagcsere és a vörösvérsejt-termelés számára
• B1-vitamint – segít a szervezet sejtjeinek átalakítani a szénhidrátokat energiává és alapvető fontosságú a szív, az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez
• Mangánt – fontos a kalcium, foszfor és E-vitaminok megfelelő felhasználásához
• Vasat – a szervezet fontos eleme. Részt vesz az energiatermelésben, a hemoglobin fontos része és megköti az oxigént a vörös vérsejtekben, ami segíti az egész szervezet oxigén ellátását.
• Rezet – az egyik legfontosabb elem, amelyet a szépség elemeként is neveznek, mert szépíti a bőrt
• Nikkelt
• Krómot – segíti fenntartani a test normális vércukor szintjét és együttműködik az inzulinnal a cukor anyagcseréjében
A hidegsajtolással előállított szőlőmag olaj színe zöldes, illata a feldolgozott szőlőhöz hasonlít, napjaink korszerű, egészséges táplálkozásában alapvető szerepet kapott.
Előnyös élettani tulajdonságainak köszönhetően az egyik legértékesebb növényi olajfélének tartják.
· könnyen emészthető és koleszterinmentes
· erős antioxidáns hatású
· jól használható az ekcémás, száraz bőr tüneti kezelésében
· hatékony bőr- és hajápoló, és a narancsbőr elleni küzdelemben is bevethető.
· magas (250°C) füstpontjánál fogva sütéshez, főzéshez is megfelel
· sütemények tésztájának, töltelékének ízesítéséhez kiváló
· levesek, húsok, mártások, szószok utóízesítéséhez is ajánljuk
· saláták dekorálásához, ízének gazdagításához is használhatjuk.
Az olaj hevítésével az értékes tápanyagok egy része elveszik, így aki élettani hatásai miatt fogyasztaná, hidegen fogyassza napi 1-2 teáskanál mennyiségben..
Irodalmi adatok alapján a szőlőmag olaj fogyasztása az alábbi jótékony hatásokkal bír:
- erősíti a vérereket, hajszálereket
- csökkenti, enyhíti nőknél a változó kor tüneteit
- védi a teljes érrendszert a meszesedéstől
- kedvező hatást gyakorol a prosztatára és impotenciára
- csökkenti a vér „rossz” ( LDL) koleszterin szintjét
- növeli a vér „jó” ( HDL) koleszterin szintjét
- csökkenti a trombózis előfordulásának lehetőségét
- megvédi sejtjeinket a káros hatásoktól
- gyulladásgátló hatással rendelkezik
- csökkenti az inzulinrezisztenciát
- növeli a szervezet stressztűrő- képességét
- magas antioxidáns- tartalma révén lassítja az öregedési folyamatokat
- védi a szemet, csökkenti egyes szembetegségek előfordulásának gyakoriságát
- megelőzi a szürkehályog kialakulását
Külsőleg használva:
- biztosítja a bőr rugalmasságát, puhaságát
- simává varázsolja a bőrt
- lassítja a bőr öregedési folyamatait
- halványítja a ráncokat, szarkalábak ellen is nagyszerű
- segít felvenni a harcot a narancsbőrrel
- regenerálja a bőrt
- javítja a petyhüdt bőr állapotát, feszesebbé teszi azt
- kiválóan hidratál
- az egyik legkiválóbb csodaszer száraz, berepedezett bőr ellen
- a száraz, fénytelen hajat selymessé, puhává, ragyogóvá varázsolja
- serkenti a hajhagymákat
Tökmagkrémünk a sajtolás és szűrést követően hátramaradó nagyon értékes tökmag „massza” Ez a massza tartalmaz még olajat, így amikor üvegbe tesszük az feljön a tetejére egy záró réteget alkotva.
Felhasználható pirítósra kenve, joghurtos saláta öntetbe, illetve reggeliző krémnek használva.
A zsírszegényített tökmagőrlemény – tökmagliszt – fehérjetartalma (54-56%) kiemelkedő, szénhidrát tartalma alacsony, ezáltal jobban beépíthető fogyókúrázók és cukorbetegek diétájába is. Számos ásványi anyagot és nyomelemet is nagyobb mennyiségben hordoz – magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet és cinket-, ami miatt a tökmagliszt koncentrált ásványi anyag forrásnak, általános preventív élelmiszernek számít.
Vegetáriánus étrendben húspótlóként használják, igen hatékony komplettáló, kiegészítő élelmiszer.
Érdemes kipróbálni sütéshez a tökmaglisztet! Mind édes, mind sós süteményhez is harmonizál íze. Hagyományos ételek készítésénél részben vagy egészben kiváltható a búzaliszt vele. Pékáruba és kenyérbe is kiváló. Jó alternatíva azoknak akik érzékenyek a diófélékre és emiatt nem ehetnek mandula-, dió-, és gesztenyelisztből készült ételeket sem. Sütéshez keverhető más gluténmentes liszttel is. Rántott hús panírozásához is tökéletes amennyiben a kisütése nem forró olajban, hanem sütőben és tepsiben történik.
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel.
A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin.
Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére. Segíti, erősíti az immunrendszert. Segítséget nyújthat betegség utáni lábadozásban. Lassíthatja az öregedési folyamatokat.
Rendszeres fogyasztása a keringési rendszer egészségét biztosíthatja, jó hatással a memóriára, koleszterin szintre és érelmeszesedésre. Erősítheti a szívet.
A B-vitaminoknak köszönhetően erősíti az idegrendszert, hatásos lehet a depresszióra is. Így növelve a fizikai és szellemi teljesítőképességet.
A gazdag E- vitamin és a cink tartalom egészségesebbé teszi a bőrt és vitalizálja a hajat.
Gyulladás csökkentő hatása enyhítheti a felfázással járó kellemetlen tüneteket.
Jótékony hatással van a prosztatára is.
Jó hatással van az emésztésre is. Támogatja a máj munkáját. Orvosolni képes egyes emésztőrendszeri betegségeket, úgy mint a puffadás, hasi görcs, émelygés. Reflux tüneteit is enyhítheti.
Fogyókúrázóknak is javasolt a fogyasztása, mivel segítséget nyújthat a zsírszövetek lebontásában.
Napi ajánlott adagja felnőtteknek 1 evőkanál.
Igen változatosan használható ételkészítésre. Csorgathatjuk salátákra, krémlevesekre, köretekre.
FIGYELEM!A KOSARADBA TETT TERMÉKEK
AUTOMATIKUSAN MEGRENDELÉSRE KERÜLNEK
A VÁSÁRLÁSI IDŐSZAK VÉGÉN, AZAZ KEDD
ÉJFÉLKOR! A RENDELÉS LEADÁSÁHOZ NINCS SZÜKSÉG A RENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSÉRE!
RENDELÉS ÁTVÉTELE: CSÜTÖRTÖK 16-18 ÓRA, KÁPOLNA UTCA 22.