Mások ezeket rendelték


Birsalma
A birsalma nyersen kellemesen édeskés, savanykás ízű. Fogyasztható azonban megsütve is, de készítenek belőle gyümölcslevet, gyümölcszselét, befőttet, kompótot, gyümölcslevest, kandírozzák vagy birsalmasajtnak készítik el. Megfőzött gyümölcshúsa alkalmas likőrök, lekvárok, húsételek ízesítésére. Savanyított káposzta eltevésénél aromaanyagként használható. Kellemes illata miatt falusi lakások hagyományos illatosítószere. Termése pektinben gazdag, nyákoldó hatású. Természetes pektinforrásnak is használják. A népi gyógyászat egész magvait köhögéscsillapítóként, enyhe hashajtóként alkalmazza. Kenőcsökben repedezett bőr, égési sérülések, felfekvések, aranyér kezelésére használatos, a kozmetikában kenőcsalapanyag. Nyálka- és cserzőanyagokban gazdag leve a száj és a garat enyhébb gyulladásos megbetegedéseinek, bélproblémáknak ellenszere. Műtrágyamentes, minimális növényvédelemmel kezelt (kíméletesen termelt) gyümölcs.





Házi virsli juhbélben (mangalica-sertés)
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes bio mangalica-sertés virsli juhbélben. A bolti klasszikus virslitől eltérően durvább darálású, kevésbé homogén. Abálást követően kerül betöltésre, ezért hőkezelés csak az élvezeti értéke miatt ajánlott. A szálak hozzávetőleg 7 dkg-osak, a végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.






Füstölt száraz csemege kolbász (mangalica-sertés) kb. 25 dkg
Természetes hozzávalókból készült, teljes mértékben adalékanyag mentes bio füstölt száraz kolbász vegyesen mangalica és házisertés húsból. A szálak hozzávetőleg 25 dkg-osak, a végső ár a pontos súlymérés után kerül meghatározásra.