Összetételénél fogva a habanero-fahéj-szilva ecet hatásai:
Anyagcsere és emésztés támogatása
Gyulladáscsökkentő hatás
Vércukorszint stabilizálása
Vérkeringés fokozása
Immunerősítés
Trükkök a konyhában:
1. Salátaöntethez: Keverd össze olívaolajjal, egy kis mézzel és sóval (vagy méz nélkül) – ez az ecet fűszeressége és gyümölcsös aromája fantasztikus ízt ad zöldsalátáknak, különösen őszies alapanyagokkal, mint a dió, alma vagy gránátalma.
2. Grillezett vagy sült húsokhoz: Használhatod marinádként (ecetes, sós, fűszeres páclé) csirke, sertés vagy akár kacsa pácolásához. A szilva ízvilága, a fahéj aromája és a habanero enyhe csípőssége különleges ízt ad a húsnak.
3. Sajttálakhoz: Csepegtesd lágy vagy félkemény sajtokra (például brie, camembert, gouda és mások..) a habanero-fahéj-szilvás ecetet, vagy mártsd bele a sajtdarabokat – különleges ízharmóniát teremt.
4. Párolt, illetve sült zöldségekhez: Sütőtök, édesburgonya, répa vagy cékla mellé különösen illik. A sült zöldségekre locsolva/permetezve izgalmasabb ízeket kaphatunk.
Összetételénél fogva a habanero-fahéj-szilva ecet hatásai:
Anyagcsere és emésztés támogatása
Gyulladáscsökkentő hatás
Vércukorszint stabilizálása
Vérkeringés fokozása
Immunerősítés
Trükkök a konyhában:
1. Salátaöntethez: Keverd össze olívaolajjal, egy kis mézzel és sóval (vagy méz nélkül) – ez az ecet fűszeressége és gyümölcsös aromája fantasztikus ízt ad zöldsalátáknak, különösen őszies alapanyagokkal, mint a dió, alma vagy gránátalma.
2. Grillezett vagy sült húsokhoz: Használhatod marinádként (ecetes, sós, fűszeres páclé) csirke, sertés vagy akár kacsa pácolásához. A szilva ízvilága, a fahéj aromája és a habanero enyhe csípőssége különleges ízt ad a húsnak.
3. Sajttálakhoz: Csepegtesd lágy vagy félkemény sajtokra (például brie, camembert, gouda és mások..) a habanero-fahéj-szilvás ecetet, vagy mártsd bele a sajtdarabokat – különleges ízharmóniát teremt.
4. Párolt, illetve sült zöldségekhez: Sütőtök, édesburgonya, répa vagy cékla mellé különösen illik. A sült zöldségekre locsolva/permetezve izgalmasabb ízeket kaphatunk.
5. Koktélokhoz, üdítőkhöz: például gyümölcslevekkel vagy gyömbérrel és lime-lével, vagy akár pici vodkával összerázva egy pikáns, izgalmas koktélt eredményez.
És tiszta vízben is kitűnő.