Mások ezeket rendelték

Átvétel: 2025-04-17
Citromos bazsalikom ecet (250 ml)
Antimikrobiális Antioxidáns védelem Gyulladáscsökkentő Immunerősítő Nyugtató Hatóanyagok: - Linalool - Eugenol - Flavonoidok - Tanninok Trükkök a konyhában A citromos aromája frissességet hoz az ételekbe, ezért remekül illik a következőkhöz: 1. Friss zöldséges salátákhoz: Használhatod paradicsomos, uborkás ,salátás, rukkolás vagy spenótos salátákhoz, hogy citrusos, bazsalikomos aromával frissítsd őket. 2. Tenger gyümölcseihez: Adj egy kis ecetet halhoz, rákhoz vagy kagylóhoz, így mediterrán, friss ízvilágot kapsz. 3. Grillezett zöldségekhez: Grillezett spárgára, padlizsánra, vagy cukkinire csepegtetve remek frissességet ad. 4. Párolt zöldségekhez vagy hüvelyesekhez: Babokhoz, lencséhez, borsóhoz keverve, vagy akár párolt zöldborsóval, articsókával – kiemeli a természetes ízeket. 5. Dresszingekhez: Olívaolajjal, mustárral és egy csipet sóval egy igazán frissítő salátaöntetet készíthetsz vele, amely tökéletes mediterrán salátákhoz vagy akár quinoa alapú tálakhoz. 5. Finom üdítőital is készíthető belőle és a természetes ízhatás kedvelőinek egy pohár vízben elkeverve is élvezettel fogyasztható. A citrom illatú bazsalikom ecet egyedi ízvilága miatt sokoldalúan felhasználható a konyhában – akár csak egy cseppet adagolsz, máris új dimenziót adhat az ételeknek. Ha van lehetőséged, érdemes kisebb adagokban próbálkozni különböző ételekhez, hogy megtaláld az ízlésedhez legjobban illőt.

Átvétel: 2025-04-17
Mézes citromfű ecet (250 ml)
A kézműves citromfű ecet sokféleképpen használható, hiszen nemcsak finom ízt ad, hanem frissítő és gyógyhatású tulajdonságai is vannak. Íme néhány ötlet, hogyan lehet felhasználni: Gyógyhatású felhasználás 1. Immunerősítésre: A citromfű nyugtató hatású, és enyhítheti az emésztési problémákat, így vízbe keverve segíthet az emésztésben. 2. Stresszoldás: Citromfű tea vagy víz mellé adva lazító, stresszcsökkentő hatású lehet. 3. Fejfájás ellen: Egy kis adag citromfű ecetet egy pohár vízben fogyasztva segíthet enyhíteni a fejfájást. 4. Méregtelenítésre: Keverd össze langyos vízzel, és reggelente igyál belőle egy keveset, hogy segítsen a méregtelenítésben. Trükkök a konyhában 1. Salátákhoz: Friss ízt ad a zöldsalátáknak, gyümölcssalátáknak, és különösen jól illik uborkával, paradicsommal, paprikával és rukkolával. 2. Marinádokhoz: Kiváló alapanyaga lehet marinádoknak, különösen halak, csirke vagy zöldségek pácolásához. 3. Szószokhoz és dresszingekhez: Keverhető joghurttal vagy olívaolajjal különleges salátaöntethez. 4. Pácokhoz: A citromfű ecet pácként is működik, amely feldobja a húsokat és zöldségeket, például grillezés előtt. 5. Fűszeres italokhoz: Keverj belőle pár cseppet ásványvízbe vagy gyümölcsös koktélokba, hogy frissítő italt kapj. 6. Savanyúság készítéshez: Tökéletes alap savanyított zöldségekhez, pl. uborka, hagyma vagy paprika savanyításához. Szépségápolási felhasználás 1. Hajápolás: Hajmosás után öblítsd le a hajad citromfű ecetes vízzel, hogy fényesebb és tisztább legyen a haj. 2. Arctonikként: Hígítva arcra is alkalmazható a pórusok tisztításához és bőr felfrissítéséhez. 3. Lábápolás: Lábáztató vízbe téve segít felfrissíteni a fáradt lábakat, és antibakteriális hatásának köszönhetően csökkenti a kellemetlen szagokat.

Átvétel: 2025-04-17
Habanero-szilva-fahéj ecet (250 ml)
Összetételénél fogva a habanero-fahéj-szilva ecet hatásai: Anyagcsere és emésztés támogatása Gyulladáscsökkentő hatás Vércukorszint stabilizálása Vérkeringés fokozása Immunerősítés Trükkök a konyhában: 1. Salátaöntethez: Keverd össze olívaolajjal, egy kis mézzel és sóval (vagy méz nélkül) – ez az ecet fűszeressége és gyümölcsös aromája fantasztikus ízt ad zöldsalátáknak, különösen őszies alapanyagokkal, mint a dió, alma vagy gránátalma. 2. Grillezett vagy sült húsokhoz: Használhatod marinádként (ecetes, sós, fűszeres páclé) csirke, sertés vagy akár kacsa pácolásához. A szilva ízvilága, a fahéj aromája és a habanero enyhe csípőssége különleges ízt ad a húsnak. 3. Sajttálakhoz: Csepegtesd lágy vagy félkemény sajtokra (például brie, camembert, gouda és mások..) a habanero-fahéj-szilvás ecetet, vagy mártsd bele a sajtdarabokat – különleges ízharmóniát teremt. 4. Párolt, illetve sült zöldségekhez: Sütőtök, édesburgonya, répa vagy cékla mellé különösen illik. A sült zöldségekre locsolva/permetezve izgalmasabb ízeket kaphatunk. 5. Koktélokhoz, üdítőkhöz: például gyümölcslevekkel vagy gyömbérrel és lime-lével, vagy akár pici vodkával összerázva egy pikáns, izgalmas koktélt eredményez. És tiszta vízben is kitűnő.