Antimikrobiális
Antioxidáns védelem
Gyulladáscsökkentő
Immunerősítő
Nyugtató
Hatóanyagok:
- Linalool
- Eugenol
- Flavonoidok
- Tanninok
Trükkök a konyhában
A citromos aromája frissességet hoz az ételekbe, ezért remekül illik a következőkhöz:
1. Friss zöldséges salátákhoz: Használhatod paradicsomos, uborkás ,salátás, rukkolás vagy spenótos salátákhoz, hogy citrusos, bazsalikomos aromával frissítsd őket.
2. Tenger gyümölcseihez: Adj egy kis ecetet halhoz, rákhoz vagy kagylóhoz, így mediterrán, friss ízvilágot kapsz.
3. Grillezett zöldségekhez: Grillezett spárgára, padlizsánra, vagy cukkinire csepegtetve remek frissességet ad.
4. Párolt zöldségekhez vagy hüvelyesekhez: Babokhoz, lencséhez, borsóhoz keverve, vagy akár párolt zöldborsóval, articsókával – kiemeli a természetes ízeket.
5. Dresszingekhez: Olívaolajjal, mustárral és egy csipet sóval egy igazán frissítő salátaöntetet készíthetsz vele, amely tökéletes mediterrán salátákhoz vagy akár quinoa alapú tálakhoz.
5. Finom üdítőital is készíthető belőle és a természetes ízhatás kedvelőinek egy pohár vízben elkeverve is élvezettel fogyasztható.
Antimikrobiális
Antioxidáns védelem
Gyulladáscsökkentő
Immunerősítő
Nyugtató
Hatóanyagok:
- Linalool
- Eugenol
- Flavonoidok
- Tanninok
Trükkök a konyhában
A citromos aromája frissességet hoz az ételekbe, ezért remekül illik a következőkhöz:
1. Friss zöldséges salátákhoz: Használhatod paradicsomos, uborkás ,salátás, rukkolás vagy spenótos salátákhoz, hogy citrusos, bazsalikomos aromával frissítsd őket.
2. Tenger gyümölcseihez: Adj egy kis ecetet halhoz, rákhoz vagy kagylóhoz, így mediterrán, friss ízvilágot kapsz.
3. Grillezett zöldségekhez: Grillezett spárgára, padlizsánra, vagy cukkinire csepegtetve remek frissességet ad.
4. Párolt zöldségekhez vagy hüvelyesekhez: Babokhoz, lencséhez, borsóhoz keverve, vagy akár párolt zöldborsóval, articsókával – kiemeli a természetes ízeket.
5. Dresszingekhez: Olívaolajjal, mustárral és egy csipet sóval egy igazán frissítő salátaöntetet készíthetsz vele, amely tökéletes mediterrán salátákhoz vagy akár quinoa alapú tálakhoz.
5. Finom üdítőital is készíthető belőle és a természetes ízhatás kedvelőinek egy pohár vízben elkeverve is élvezettel fogyasztható.
A citrom illatú bazsalikom ecet egyedi ízvilága miatt sokoldalúan felhasználható a konyhában – akár csak egy cseppet adagolsz, máris új dimenziót adhat az ételeknek.
Ha van lehetőséged, érdemes kisebb adagokban próbálkozni különböző ételekhez, hogy megtaláld az ízlésedhez legjobban illőt.