Kecskeméti Szatyor

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Receptek

Csicseri krém, avagy humusz

E-mail Nyomtatás PDF

Hozzávalók:

  • 20 dkg csicseriborsó
  • 2 ek tahini (2 ek szezámmag megpirítva, mákdarálón átnyomba és olivaolajjal krémesítve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 tk mustár
  • izlés szerint apróra vágott hagyma
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi bors és egyéb fűszerek
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál víz

 

Elkészítés:

Elkészítés előtt a csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk. Áztatóvizet leöntjük.

Másnap annyi vízzel tesszük fel főni, hogy az épp ellepje a borsószemeket, felforrás után a főzővizet még kétszer leöntjük, harmadik vízben felforrás után legalább 30 percig főzzük.

Vagy az egész főzési hercehurcát megspórolva konzerv csicserit használunk.

Kész puha csicserihez a többi hozzávalót hozzáadjuk (kivéve apróra vágott hagyma) és összeturmixoljuk vagy robotgéppel krémesítjük.
Hagymát ízlés szerint csak ezután adunk hozzá, ez ad neki jó ropogós magyaros érzést.

 

Receptek receptje

E-mail Nyomtatás PDF

Várjuk minden kedves Vásárlónk bevált receptjét a Kapcsolat menüpontban leírt címre!-

 

Spenótkrém

E-mail Nyomtatás PDF

Spenótkrém

Tetemes mennyiségű nyers spenótot főtt krumplival, fokhagymával, sóval és kis olajjal krémesre turmixolva egyszerű kenyérfeltéthez juthatunk.

A pontos mennyiségek érzésre mennek.

Az eljárás alkalmazható más krémesítendő alapanyagra is, pl. sült paprikával kiválló paprikakrémet ad.

Módosítás dátuma: 2013. június 04. kedd, 07:57
 
A Szatyor felületre belépve Ön elfogadja a Címlapon leírt használati feltételeket!




Következő szatyorosztás időpontja:
A rendelés szünetel! 17:00 (péntek)