Kecskeméti Szatyor

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

NMI továbbképzés

E-mail Nyomtatás PDF

   Helyi termékek kóstoltatása a Népfőiskolában        (2013.06.10.)

 

 Egyik kedves Szatyor Közösségünkhöz tartozó társuk - Kullai Anikó-segítségével rendeztünk a lakiteleki Népfőiskolán bemutatót és kóstolót a helyi gazdák                                                                                                                     finomságaiból. A Nemzeti Művelődési Intézet szakembereinek Rátkai Edit egy szemléletes kisfilmmel együtt bemutatta közösségünk, illetve a hasonló szervezetek                                                                                                                működését. Beszélt az elmúlt időszak tapasztalatairól, az önkéntesség fontos szerepéről, ami fenntarja és működteti a gazdák és fogyasztók közötti kapcsolatokat.                                                                                                                             A gazdák saját környezetükben folyamatosan piachoz jutnak, a vásárlók pedig megbizható élelmiszereket szerezhetnek be. Az előadás végén Edit válaszolt a                                                                                                                         felmerülő kérdésekre, kiegészítve a kecskeméti Szatyorban szerzett tapasztalataival.                                                                                                                                                                                                                                                     Az előadás végére mi már elkészítettük a szendvicseket, különféle feltétekkel, biosalátával, friss uborkával, sajtokkal. Puha kalácsra különféle lekvárok kerültek,                                                                                                                                  a karobos csigák már a látványukkal is csábítottak. Az előadóteremből kilépő embereket a folyosón várta a meglepetés. Személyesen is megtapasztalhatták,                                                                                                                                amiről Edit beszélt: a minőségi alapanyagokból készített ételek igazi ízét, ízfokozók és színezékek nélkül. (A sikerről a képek helyettem is beszélnek!)

A könnyű ám laktató ételkínálat után mindenki elégedetten tért vissza a következő előadásra. (A finom falatoktól eltelve nem tudom mennyire tudtak koncentrálni                                                                                                                                 az előadásra.) Mindenesetre mi sietve pakoltunk, mert a kint gyülekező fekete felhők nem ígértek sok jót.                                                                                                                                                                                                                           A képeken felfedezhettek néhány ismerős arcot:  Buktáné Pólya Katalin, Kullai Anikó, Rátkai Edit.                                                                 

 

 

 

Módosítás dátuma: 2013. június 17. hétfő, 08:22  

Jelentkezz be ha hozzá akarsz szólni!

A Szatyor felületre belépve Ön elfogadja a Címlapon leírt használati feltételeket!




Következő szatyorosztás időpontja:
2018.06.22. 17:00 (péntek)